Az Egyesült Államokban is megjelent az új koronavírus-mutáció

koronavírusteszt, autós koronavírusteszt, Egyesült Államok, koronavírus
Miami Gardens, 2020. december 24. Koronavírus-teszt elvégzésére várakozó autósok az egyik tesztközpontnál a floridai Miami Gardensben 2020. december 23-án. A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, eddig 18 458 774-an fertőződtek meg, 322 676-an életüket vesztették. MTI/AP/Miami Herald/David Santiago
Vágólapra másolva!
Csak néhány hete azonosították a koronavírus új mutációját Délkelet-Angliában, a fertőzőbb új vírusvariáns máris megjelent az Egyesült Államokban. A fertőzött férfi önkéntes karanténban van Denver városában, az egészségügyi hatóságok pedig megpróbálják kideríteni, kitől kaphatta el a betegséget, ugyanis a férfi nem járt más fertőzött országban.
Vágólapra másolva!

Az új koronavírus-mutációt Colorado államban, egy 20 év körüli férfinál mutatták ki. Jared Polis coloradói kormányzó szerint a férfit önkéntes karanténban van, az egészségügyi hatóságok pedig kontaktkutatást tartanak, hogy kiderüljön, hogyan fertőződhetett meg.

Szakértők szerint a szóban forgó vírustörzs sokkal

gyorsabban terjed az eddig ismert SARS-CoV-2 vírusváltozatoknál.

A coloradói egészségügyi hatóságok tájékoztatójában az szerepel, hogy az Egyesült Államokban forgalomban lévő vakcinák feltehetően védelmet nyújtanak ellene is.

Az Egyesült Államok mind a fertőzöttek, mind pedig a koronavírus okozta halálesetek számát illetően az első helyen áll a világon. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint a járvány kezdete óta közel 19,5 millión kapták el a koronavírust, és több mint 337 ezren haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Koronavírusteszt elvégzésére várakozó autósok az egyik tesztközpontnál a floridai Miami Gardensben Forrás: MTI/AP/Miami Herald/David Santiago
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!