A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Felrobbantottak egy politikust az afgán fővárosban, többen meghaltak

Kabul, 2020. december 20.
Robbanás miatt kiégett autó Kabulban 2020. december 20-án. Az afgán fővárosban gépkocsiba rejtett pokolgép robbant, legalább nyolc ember meghalt, közöttük van egy parlamenti képviselő, Hán Mohammad Vardak. A támadást akkor követt
Kabul, 2020. december 20. Robbanás miatt kiégett autó Kabulban 2020. december 20-án. Az afgán fővárosban gépkocsiba rejtett pokolgép robbant, legalább nyolc ember meghalt, közöttük van egy parlamenti képviselő, Hán Mohammad Vardak. A támadást akkor követték el, amikor a képviselő gépkocsija a Kabul nyugati részén fekvő Hosal Hán nevű elővároson áthajtott. MTI/AP/Rahmat Gul
Vágólapra másolva!
Kocsiba rejtett pokolgép robbant vasárnap reggel az afgán fővárosban, legalább nyolc ember meghalt - közölte az afgán belügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

Tarik Arian, a tárca szóvivője közölte, hogy további tizenöt ember megsebesült.

A halálos áldozatok között nők, gyerekek, idősek egyaránt vannak. Az adatok nem véglegesek, az áldozatok száma még nőhet.

Egy parlamenti képviselő, Hán Mohammad Vardak is meghalt. A támadást akkor követték el, amikor a képviselő kocsija a Kabul nyugati részén fekvő Hosal Hán nevű elővároson áthajtott.

A robbanás miatt autók gyulladtak ki, a környező épületek is megrongálódtak. A merénylet elkövetését eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára.

Robbanás miatt kiégett autó Kabulban 2020. december 20-án. Forrás: MTI/AP/Rahmat Gul

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet számos kabuli merénylet elkövetőjelént jelentkezett az elmúlt hónapokban. Az egyik oktatási intézmény ellen elkövetett támadásban ötvenen haltak meg, többségükben diákok.
A belügyminisztérium szombati adatai szerint az elmúlt három hónapban 500 polgári személyt öltek meg iszlamista fegyveresek. A lázadók 35 öngyilkos merényletet követtek el és 507 pokolgépet hoztak működésbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!