A járványügyi korlátozásokat megszegve tartott illegális bulit legalább 30 rendőr Párizs egyik elővárosában – videó

Vágólapra másolva!
Az illegális bulira Párizs egyik eléggé problémásnak tartott elővárosában, Aubervilliers-ben került sor. A helyi rendőrőrs pihenőtermében legalább 30 rendvédelmis búcsúztatta az egyik nyugdíjba vonuló kollégájukat, látványosan megszegve a járvány kapcsán érvényben lévő kijárási korlátozásokat. Az illegális bulira a rendőrparancsnok adott engedélyt, noha ezt nem tehette volna meg. 
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány miatt érvényben lévő kijárási korlátozásokat látványosan áthágva tartottak illegális bulit Párizs egyik, közbiztonsági szempontból veszélyesnek mondott elővárosának, Aubervilliers rendőrőrsének a pihenőtermében. Január 22-én, péntek este kezdődött és másnap hajnali 3 órakor ért véget, de csak szerdán, január 27-én került nyilvánosságra az eseményről egy videófelvétel, amin az látható, hogy

legalább 30 rendőr táncol, alkoholt fogyaszt, védőmaszkot pedig senki sem visel, és a társadalmi távolságtartási szabályokat sem tartják be.

Törvényesen a teremben egyszerre maximum hat ember tartózkodhatott volna.

A Loopsider információi alapján a rendőrök az egyik nyugdíjba vonuló kollégájuknak tartottak búcsúbulit,

a rendezvényre a helyi rendőrparancsnok adott engedélyt, noha a járványügyi korlátozások miatt ezt nem tehette volna meg.

A párizsi rendőr-főkapitányság szerda este a Twitter-oldalán reagált a történtekre. Azt írták: „megdöbbenve értesültek az illegális buliról, amelyen semmilyen járványügyi rendelkezést nem tartottak be". Hozzáfűzték:

„az eset kapcsán vizsgálatot indítottak, a bulin részt vevőket pedig felelősségre fogják vonni".

Az illegális buli helyszínének, Aubervilliers lakosságának, 2010-es adatok alapján

A 41,2 SZÁZALÉKA MIGRÁNS VAGY MIGRÁCIÓS HÁTTERŰ, AKIKNEK ELSÖPRŐ TÖBBSÉGE A MAGREB RÉGIÓBÓL ÉS A SZUBSZAHARAI AFRIKÁBÓL SZÁRMAZIK.

Egy 2005-ös tanulmány szerint a 18 év alattiak háromnegyede külföldi hátterű.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!