A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Bécsben szerdán megkezdődött az oltás második köre

koronavírus, vírus, járvány, maszk, védőfelszerelés, Bécs, Ausztria, reptér, repülőtér, utazás, utasok, várakozás, váró
Passengers wearing facemasks, gloves and safety measures are seen at the terminal, F Gates area of Vienna International Airport VIE LOWW - Flughafen Wien-Schwechat, on July 15, 2020 serving the Austrian Capital but also Bratislava as it is 55km away from the Slovak city during the Covid-19 Coronavirus pandemic era with social distancing measures and disinfecting hand sanitizer everywhere afther the lockdown period. On July 1, Austria issues travel warning for six Balkan states countries, Serbia, Montenegro, Bosnia Herzegovina, North Macedonia, Albania and Kosovo. Passengers traveling from those areas should stay in a 14-day quarantine or must show a negative Covid-19 test but depending on the cases Austria is considering a travel ban, closing the borders to those countries. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az osztrák fővárosban szerdán megkezdődött a koronavírus elleni oltási kampány második köre. A január 12-ére tervezett országos oltás kezdetét is előbbre hozták - tudta meg a Kurier című osztrák napilap.
Vágólapra másolva!

Az első kétezer adag oltás után - melyet december 27-től kezdődően adtak be ápoló- és idősotthonok lakóinak, valamint az ott dolgozó személyzetnek - további ötezer dózis vakcinát osztanak szét szerdától 15 intézménynek. Elsősorban idősotthonok, de kórházak koronavírusos betegekkel foglalkozó osztályai is kapnak a szállítmányból.

A főváros január 12-étől - a további vakcinák érkezésének üteme szerint - szélesíteni kívánja az oltandók körét, így bizonyos foglalkozási csoportok - például a mentőápolók - és az olyan idős emberek, akik nem otthonokban élnek is sorra kerülnek.

Az országos oltási kampány január 12-ére tervezett kezdését számos kritika érte,

ezért a védelmi minisztérium logisztikai szakértői és az egészségügyi minisztérium képviselői között folytatott rendkívüli videókonferencián megegyezés született ennek előbbre hozásáról - írja a lap.

Így még ezen a héten sor kerül 21 ezer adag oltóanyag kiosztására a tartományok között.

Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou

Január 12-éig további 43 ezer adag vakcina beadását tervezik országosan, így a már eddig beoltott 6800 embert további 64 ezer követi egy héten belül, és a pontos elosztásról már megegyezés is született a tartományokkal.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 2469 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 372 190 esetet regisztráltak. A koronavírusos betegséggel kórházban ápoltak száma 2383, az intenzív kezelésre szorulók 361-en vannak. A gyógyultak száma 344 974. A fertőzés okozta betegség szövődményeibe az elmúlt napon 68-an haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 6525-re emelkedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!