A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Olaszországban már több mint 76 ezer halálos áldozata van a koronavírusnak

olaszország, koronavírus
Róma, 2020. december 31. Elnéptelenedett Róma belvárosa 2020. december 31-én. Olaszországban január 31. nulla órától egészen január negyedikéig ismét a legmagasabb fokozatú járványintézkedések léptek életbe, ami egész napos kijárási tilalmat jelent, a kereskedelem és vendéglátás leállítását, és tilos a tartományok közötti közlekedés is. Napi egy alkalommal lehetséges rokonok és barátok meglátogatása azzal a feltétellel, hogy az egy háztartásban élőkhöz legfeljebb további két, 14 évnél idősebb személy csatlakozik. MTI/ANSA/EPA/Giuseppe Lami
Vágólapra másolva!
Meghaladta a 76 ezret az új koronavírus-járványban meghalt emberek száma Olaszországban az egészségügyi minisztérium kedd esti adatai szerint, amelyek azt mutatják, hogy az utóbbi két nap alatt ezren vesztették életüket.
Vágólapra másolva!

A halottak száma elérte a 76 329-et. A tavaly február óta meghalt betegek száma alig két napja, január 3-án lépte át a 75 ezres küszöböt, azóta majdnem pontosan további ezren veszítették életüket.

Az utóbbi huszonnégy órában 649-en haltak meg a korábbi 348-hoz képest.

Egy nap alatt több mint 15 ezer új fertőzöttet szűrtek a hétfői majdnem 11 ezerhez képest, de majdnem ötvenezerrel több tesztelést végeztek. Olaszország három hónapja él korlátozások közepette, ennek ellenére nem sikerült jelentősen laposítani a járványgörbét, és a halottak napi száma sem csökkent.

Csökkenés egyedül az aktív fertőzöttek számában mutatkozik, amely hatszázezer alá süllyedt a december 5-én mért több mint 755 ezerhez képest. A korlátozások segítségével 23 ezerre redukálódott a kórházban kezeltek száma, és 2569-en vannak lélegeztetőgépen az egy hónappal ezelőtti majdnem 3500-hoz képest.

Elnéptelenedett utca Róma belvárosában 2020. december 31-én Forrás: MTI/ANSA/EPA/Giuseppe Lami

A járványintézkedések értelmében Olaszországban kedden és szerdán ismét egész napos zárlat lépett életbe, január 7-től pedig a korlátozások és oldások váltakozása folytatódik.

Egyelőre egészen január 15-éig tilos a tartományok közötti közlekedés.

Az egészségügyi helyzet elsősorban az északkeleti Veneto tartományban rosszabbodott, ahol továbbra is a legmagasabb, háromezer feletti az egy nap alatt szűrt fertőzöttek száma, és a régióban haltak meg egy nap alatt a legtöbben, 175-en.

December 27. óta majdnem egymillió adag Pfizer-BioNTech oltóanyag érkezett Olaszországba, és kedd estig több mint 182 ezer személyt oltottak be, kivétel nélkül egészségügyi dolgozót és idősotthonok lakóit.

A farsangi felvonulásairól ismert toszkán Viareggio városa elsőként jelentette be, hogy a karneváli szezont szeptemberre teszik át,

ami most először fordul elő a helyi karnevál 19. század végén kezdődött történetében.

A Vatikán közölte, hogy a járványhelyzet miatt Ferenc pápa vasárnap elhalasztja a csecsemők hagyományos megkeresztelését a Sixtus-kápolnában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!