A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Oroszországban júniusig az összes jelentkező megkaphatja a védőoltást

koronavírus oroszország
A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő férfi halad el két postaláda előtt Moszkvában 2020. december 7-én.
Vágólapra másolva!
Oroszországban júniusig minden jelentkező megkaphatja a Covid-19 betegség elleni védőoltást - jelentette ki Kirill Dmitrijev, az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) vezérigazgatója a Rosszija 1 televíziónak.
Vágólapra másolva!

"A fókuszban most az oroszok vakcinációja áll. Oroszország ma az egyetlen ország a világon, amelyik júniusig be tudja oltani az összes állampolgárát, aki ezt akarja.

Az Egyesült Államok és Európa számára ez a határidő szeptember-október"

- mondta a tisztségviselő az orosz hírügynökségek által vasárnap ismertetett nyilatkozatában.

Dmitrijev tájékoztatása szerint külföldi piacokra egyelőre kis mennyiségeket szállítanak a vakcinából.

Közölte, hogy várakozásai szerint a jövő hét végére 25-re emelkedik azoknak az országoknak a száma, ahol a Szputnyik V alkalmazását engedélyezték.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

A The Lancet című tekintélyes londoni orvosi folyóiratban a héten megjelent az első orosz vakcina harmadik klinikai fázisának köztes vizsgálati jelentése, amely szerint

az első dózis beadása után 21 nappal 91,6 százalékos a készítmény hatékonysága és a vakcina biztonságos.

Oroszországban a védőoltás önkéntes alapon történik és ingyenes.

A járványhelyzet fokozatos javulásának köszönhetően az orosz felsőoktatási intézmények hétfőtől visszatérnek a rendes oktatáshoz.

Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 16 048-cal, 3 967 281-re emelkedett a vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint.

Ez a legalacsonyabb újonnan diagnosztizált esetszám október 22. óta. A napi növekedés 0,41 százalék volt, az új esetek 10,8 százaléka tünetmentes.

Az aktív fertőzöttek száma 434 410-re csökkent, míg a halálos áldozatoké 432-vel, 76 661-re, a gyógyultaké pedig 19 884-gyel, 3 456 210-re emelkedett országos szinten.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 104,4 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 396 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Új koronavírusos fertőzés gyanújával 626 795 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!