Az lett volna fontos Biden első sajtótájékoztatóján, ami kimaradt - videó

Vágólapra másolva!
Megtartotta első sajtótájékoztatóját Joe Biden amerikai elnök. Az amerikai értékelések kiemelik, nem az a legérdekesebb, ami elhangzott, hanem ami nem. A Trump-érától eltérően az elnök nem keveredett heves vitába a riporterekkel, a konzervatív Fox News és Newsmax újságírói nem kérdezhettek, és a médiát nem érdekelte a Covid-19 járvány - számolt be róla a Hír TV. 
Vágólapra másolva!

A jobboldali Newsmax TV fehér házi tudósítója a csatorna esti adásában elmondta, hogy a terem hátuljába terelték a nem baráti sajtó munkatársait, és hogy mindössze tíz riporter kérdezhette az elnököt. A konzervatív média tudósítói nem voltak közöttük.

A riporter azt is elmondta, az elnököt úgy kérdezték a demokrata újságírók, hogy az derüljön ki, Biden jó fiú.

Az egyéb amerikai értékeléseket is foglalkoztatták az elhangzottak és a kemény kérdések hiánya. Az ABC televízió kiemelte, Biden a sajtótájékoztató elején bejelentette, hogy a kabinet célja 200 millió ember beoltása az elnöksége első 100 napjában – és ennyi. „Az a tíz újságíró, aki kérdezhette az elnököt, soha többé nem hozta szóba a járványt" – írta a televízió honlapja értékelő cikkében. Nem véletlen, hogy a New York Times tudósítója azt twittelte az eseményről: „úgy látszik, a Covid már nem fontos". Mire Biden kabinetfőnöke dühösen azt twittelte vissza, hogy „a Covid igenis fontos téma az amerikai embereknek és a Fehér Háznak".

Todd Starnes, a Fox News konzervatív újságírója azt mondta, „ez nem sajtótájékoztató, hanem egy reality show."

Benny Johnson jobboldali újságíró szánalmasnak nevezte, hogy a média úgy bánt az elnökkel, mintha az Unióról szóló hagyományos beszédet tartotta volna, ami az amerikai politikai év egyik legfontosabb eseménye, és ahol nem lehet kérdéseket feltenni. "Ez viszont egy sajtótájékoztató!" - hívta fel a figyelmet az újságíró.

Biden első ilyen szerepléséről azonnal mémek tucatjai is születtek.

Volt, aki azt gúnyolta ki, Biden hogyan kerülte el a szenátusi obstrukció kényes kérdését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!