A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Görögország mindenkit beenged, akinek oltási igazolványa van

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Görögország, 2020.10.31.
A man wearing a protective face mask walks past a closed restaurant in Thessaloniki on October 31, 2020, as Greek Prime Minister declared a one-month partial coronavirus lockdown, shutting down restaurants and other leisure activities in Athens and other major cities from November 3. - Greece became the latest country to announce a partial lockdown to combat soaring Covid-19 infections, and news reports suggest England may soon follow as other countries face growing protests over restrictions. (Photo by Sakis MITROLIDIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Görögország engedélyezi az európai uniós tagállamok és Izrael állampolgárainak, hogy beutazzanak területére, ha már megkapták a koronavírus elleni oltást - közölte a turizmusért felelős minisztérium szóvivője kedden.
Vágólapra másolva!

A szóvivő hozzátette, hogy az erről rendelkező kormányzati határozatot a nap folyamán nyilvánosságra hozzák. A határozat szerint

az oltási igazolvány birtokában nincs szükség karanténra és negatív koronavírus-tesztre sem.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor lépnek életbe az intézkedések.

Illusztráció Forrás: AFP/Sakis Mitrolidis

A görög kormány az év eleje óta sürgeti egy európai uniós vakcinaútlevél létrehozását, hogy új életet lehelhessen a haldokló turizmusba,

amely korábban a görög gazdaság ötödét tette ki.

Megfigyelők szerint az egyoldalú döntés célja az, hogy fokozza a nyomást az Európai Unión. A tétlenséget megelégelve Lengyelország, Románia és Észtország is a göröghöz hasonló lépésre szánta el magát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!