A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fel akart robbantani húsvétkor egy francia katolikus templomot öt muszlim nő, letartóztatták őket

- Horizontal
People pass by anti-migrant posters in Beziers in the centre of Beziers on October 12, 2016. - A French mayor sparked outrage among rights groups after putting up anti-migrant posters and calling for a local referendum ahead of the arrival of asylum seekers in his town.Under the headline "That's It, They're Coming", is an image of a crowd of migrants, all of them men, outside the cathedral of the southern town of Beziers. (Photo by PASCAL GUYOT / AFP)
Vágólapra másolva!
Letartóztattak öt szélsőséges muszlim nőt - egyikük kamasz még - Béziers-ben, mert a közeli francia nagyvárosban, Montpellier-ben fel akartak robbantani egy katolikus templomot. A húsvét miatt.
Vágólapra másolva!

A Le Figaro számolt be először a tervezett terrorakcióról, pontosabban az öt nő letartóztatásáról, a Le Point egészítette ki a francia napilap információit.

Béziers polgármestere, Robert Ménard szerint egy muszlim bevándorlócsaládról van szó, és az utóbbi időben radikalizálódtak. A kisváros legnehezebb, legrosszabb közbiztonságú körzetében éltek, ahol a legmagasabb a bűnözés. Szerinte aváros rengeteg pénzt költött már eddig is arra, hogy normalizálódjon az elővárosban a helyzet.

Beziers központja Forrás: AFP/Pascal Guyot

Az öt nőt a közeli város, Montpellier terrorelhárító kommandósai fogták el. Az egyiket figyelték, mert az Iszlám Állam lefejezéses videóit nézegette, és kapcsolatba is próbált lépni a terrorszervezettel. Azután arról kezdett írogatni, hogy a húsvétot egy terrortámadással kellene ünnepelni, fel kellene robbantani egy templomot Montpellier-ben. A nőt letartóztatták, és rajta kívül még négy nőt, valamennyien egy család tagjai. Egyikük az anyja, a másik három pedig a lánytestvére. Köztük a legkisebb még kamasz lány. Ők is tervezgették a terrortámadást.

A Le Point úgy tudja, hogy fegyvereket nem, de robbanóanyagokat találtak a család lakásában a terrorelhárítók. A Le Figaro éppen a napokban közölt hosszabb riportot arról, hogy egy külön, veszélyes csoportot jelentenek Franciaországban a terroristákkal szimpatizáló muszlim nők. Nimes-ben pedig le is tartóztattak két nővért, mert pénzt küldtek harmadik nővérüknek, aki - Szíriában terrorista.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!