Oltóanyag helyett konyhasóoldatot kaptak egy németországi oltóponton

Coronavirus - Special dates vaccination Ü60 diseases Corona Covid-19 Horizontal MEDICINE AND HEALTH
23 April 2021, Hessen, Frankfurt/Main: Chairs stand in the waiting area of the vaccination center in Frankfurt's Festhalle. In Frankfurt and other vaccination centers in Hesse, people over 60 can register for special appointments with Astrazeneca's vaccine at the weekend. Photo: Sebastian Gollnow/dpa (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
200 ember nem tudja, hogy a valódi koronavírus elleni oltást kapta-e meg Alsó-Szászországban, vagy csak sóoldatot - írja a Krone.at osztrák hírportál.
Vágólapra másolva!

Az eset a Friesland-i járásban történt egy oltóközpontban, szerdán. A német Vöröskereszt egyik ott dolgozó munkatársa éppen a fecskendőket készítette elő az oltáshoz, amikor véletlenül összetört egy ampulla koronavírus-oltóanyagot.

Hogy ezt eltitkolja, sóoldatot tett hat darab fecskendőbe.

A nő később elmondta az egyik kolléganőjének, hogy mit tett, végül pedig szombaton értesítette a járási központot.

Egy oltóközpont Németországban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Gollnow

Bár az egészségre semmilyen veszélyt nem jelent az, hogy sóoldatot kaptak az oltásra jelentkezők a Pfizer-vakcina helyett, de fontos lenne kideríteni, hogy kik azok, akik nem védettek. Összesen 200 ember között kellene őket megtalálni tesztekkel.

A nő ellen eljárás indult.

Hasonló eset történt nemrég Franciaországban is. A reimsi kórházban egy tévedés miatt 140 ember oltóanyag helyett csak sóoldatot kapott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!