A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Joe Biden esélyegyenlőségi törvényötlete maga a teljes abszurditás

gender nem nemek társadalmi
Vágólapra másolva!
Női szervezetek, sportolók, egyházi intézmények tiltakoznak az esélyegyenlőségi törvény elfogadása ellen az Egyesült Államokban. Ez ugyanis amellett, hogy garantálná az LMBT-közösség jogait, sokakat hátrányosan érintene. Sokak szerint a baloldalnak (sőt, a szélsőbalnak) hízelgő, meglehetősen gyanús körülmények között megválasztott amerikai elnök esélyegyenlőségi törvényötlete maga az elmebaj.
Vágólapra másolva!

Joe Biden még elnökjelöltként megfogadta, hogy ha megnyeri a választást, 100 napon belül aláírja az esélyegyenlőségről szóló törvényt. A képviselőház el is fogadta a törvényjavaslatot, de a szenátusban elakadt a törvény, ahol mind a demokraták, mind a republikánusok részéről voltak ellenzői.

Bár a törvényjavaslatot még nem fogadták el, Biden egy rendeletet adott ki, amely megtiltja a szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló megkülönböztetést.

Joe Biden Forrás: MTI/EPA/AP/Andrew Harnik

Eszerint a gyermekeknek lehetősége kell hogy legyen arra, hogy nyugodtan tanuljanak anélkül, hogy azon aggódnának, hogy használhatják-e a számukra megfelelő mellékhelyiséget, öltözőket vagy részt vehetnek-e az iskolai edzéseken. Vagyis, eszerint minden gyermeknek joga van az általa választott nemi identitás alapján részt venni az iskolai életben,

így a fiúnak született, magukat lánynak valló diákok például használhatják a női mosdót, öltözőt, vagy együtt sportolhatnak a lányokkal.

Tavaly az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága egy per során úgy határozott, hogy a törvény, amely tiltja a nemi alapon történő megkülönböztetést, kiterjed a szexuális orientációra és a nemi identitásra is. A Biden-adminisztráció ezt a döntést is felhasználta a politikájának igazolására.

Ezek a szabályok biztosítják az LMBT-közösség jogait, azonban gyakran hátrányos helyzetbe hozzák a nőket, emiatt egyre többen szólalnak fel. Több női sportoló is felhívta a figyelmet arra, hogy nem igazságos, ha a fiúnak született, de már lányként élő diákok együtt versenyezhetnek a született lányokkal.

Illusztráció Forrás: Pixabay

Meg kell védeni a lányok sportját

Beth Stelzer amatőr súlyemelő, a Save Women’s Sports szervezet alapítója szerint az esélyegyenlőségről szóló törvény azzal, hogy egyenlőségjelet tesz a „nemi identitás” és a „biológiai nem” közé,

valójában eltörli a nőket.

Mint mondja, ha a férfinak született, transznemű nők együtt sportolhatnak a született nőkkel, akkor egy idő után minden rekordot a női sportban férfiak fognak felállítani. A transz nők erőfölényét a született nőkkel szemben több kutatás és versenyeredmény is bizonyította már.

A Save Women's Sports plakátja Forrás: Save Women's Sports - savewomenssports.com

Stelzer szerint mára a nők a társadalom elismert, erős tagjai,

de van egy ideológia, amely el akarja törölni őket, és ha Biden aláírja az új törvényt, akkor ő is közreműködik ebben.

A Save Women’s Sport arra is rámutat, hogy 2021-ben már hat állam fogadott el olyan törvényt, amely szabályozza, hogy női sportversenyeken csak született nők vehessenek részt.

A női sportok megvédése mellett állt ki Caitlyn Jenner, Kalifornia transznemű, republikánus kormányzójelöltje is.

Bruce Jenner egykori olimpikon 2015-ben változtatta meg hivatalosan is a nevét Caitlynre, magára úgy tekint, mint férfi testbe rekedt nőre. Mint mondta, tisztességtelennek tartja, hogy a biológiai fiúk lányokkal versenyezzenek.

„Ez tisztesség kérdése. Ezért ellenzem, hogy a biológiailag fiúk, akik transzneműek az iskolában a lányok sportversenyein vegyenek részt. Ez nem igazságos. Az iskolákban meg kell védenünk a lányok sportját”, fogalmazott Jenner.

Tiltakoznak az egyházi intézmények is

Beperelte a Biden-adminisztrációt egy keresztény főiskola Missouriban, mert nem akarják támogatni az előirányzott genderideológiát. A College of the Ozarks problémája az, hogy a kormány elvárásai szerint a diákokat a kollégiumokban a saját maguk által választott nemük szerint kellene elszállásolni – így meg kellene engedni a fiúknak, hogy a lányok kollégiumában lakjanak és velük zuhanyozzanak.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a főiskola elnöke is. Jerry C. Davis szerint a jelenlegi helyzet nagyon jó példája annak, hogy a vallásszabadság támadás alatt van az Egyesült Államokban. Egyben azt is kijelentette, hogy a Missouriban lévő főiskola nem fogja ölbe tett kézzel nézni az eseményeket.

Jerry C. Davis, a College of the Ozarks főiskola elnöke Forrás: Wikimedia Commons/US Department of Education - Internet Archive

Az iskola azzal érvelt, hogy a szabályozás sérti intézményük morális és vallási meggyőződését, a szövetségi bíróság azonban elutasította az iskola keresetét.

szögezte le Julie Blake az iskolát képviselő ügyvéd.

Amennyiben az iskola esetlegesen elutasítaná egy transznemű diák elhelyezését az általa választott kollégiumban, több százezer dolláros bírságra is számíthat.

Aggodalmukat fejezték ki az egyházi fenntartású kórházak is, miután az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériuma bejelentette, hogy az egészségügyben is érvényesek a diszkriminációellenes és esélyegyenlőségi szabályok.

Brian Burch a CatholiVote nevű keresztény szervezettől arról beszélt, hogy a minisztérium bejelentésének az is a célja, hogy normalizálják a pubertásblokkoló gyógyszerek és a nemváltoztatás érdekében végzett beavatkozásokat, amivel nyomást helyeznek azokra az egyházi fenntartású kórházakra és keresztény orvosokra, akik ezt erkölcsi okokból ellenzik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!