A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Levonták az amerikai zászlót az Egyesült Államok kabuli nagykövetségéről

Horizontal FLAG UNITED STATES ILLUSTRATION MIRROR COMPOSITION OF THE IMAGE REFLECTION
(FILES) In this file photo the US national flag is reflected on the windows of the US embassy building in Kabul on July 30, 2021. - The United States said on August 12, 2021 it was sending troops to the international airport in Afghanistan's capital Kabul to pull out US embassy staff as the Taliban makes rapid gains."We are further reducing our civilian footprint in Kabul in light of the evolving security situation," State Department spokesman Ned Price told reporters."This president prioritizes above all else the safety and security of Americans who are serving overseas," he said of Joe Biden, who has ordered a withdrawal of US troops from Afghanistan after nearly 20 years. (Photo by SAJJAD HUSSAIN / AFP)
Vágólapra másolva!
Levonták az amerikai zászlót az Egyesült Államok kabuli nagykövetségéről, amelynek "szinte minden alkalmazottja" a repülőtéren várja a kimenekítést - közölte vasárnap a washingtoni külügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

"Jelenleg számos intézkedést teszünk a kabuli Hamid Karzai nemzetközi repülőtér biztosítására, hogy lehetővé tegyük az Afganisztánban tartózkodó amerikai és szövetséges személyzet biztonságos távozását a polgári és katonai járatokon" - derült ki a külügyminisztérium és a védelmi tárca közleményéből.

Ross Wilson, az Egyesült Államok afganisztáni nagykövete szintén a repülőtéren tartózkodik

- közölte a külügyminisztérium szóvivője.

Az afgán fővárosban lévő amerikai nagykövetségről távozó diplomatáknak nemcsak a titkos iratokat, hanem az amerikai zászlókat is meg kellett semmisíteniük. Erről a Stars and Stripes című, tekintélyes amerikai katonai lap számolt be vasárnap.

Az amerikai zászló visszatükröződik az Egyesült Államok kabuli nagykövetségének ablakiaról 2021. július 30-án Forrás: AFP/Sajjad Hussain

Eszerint a képviselet épületének kiürítése előtt a diplomáciai személyzetet arra utasították, hogy égesse el a zászlókat és más, propagandacélokra felhasználható tárgyakat. A kiadvány szerint

a személyzet zászlókat, valamint "minden stratégiai vagy propaganda értékű tárgyat" elégetett az utolsó órákban,

mielőtt vasárnap elhagyta az épületet. Számos diplomata amerikai zászlót vitt magával.

A Stars and Stripes szerint a nagykövetség néhány alkalmazottját nem figyelmeztették előre az evakuálásról, ami miatt a képviseleten hagyták néhány holmijukat.

A tálib fegyveresek vasárnap este harc nélkül hatoltak be az afgán fővárosba, Kabulba, és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. Asraf Gáni afgán elnök elmenekült az országból. A tálibok a főváros valamennyi területét ellenőrzésük alá vonták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!