Másokat is vádolhatnak Gabby Petito halála kapcsán

CRIME Horizontal panoramic
Police inUtah release body cam video from Aug 12, 2021 following altercation between Gabby Petitio and Brian Laundrie. No charges were filed. Petito was listed as suspect, Laundrie the victim. Police separated them for the night. (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
Gabby Petito családi ügyvédje szerint további személyek ellen emelhetnek vádat a nő halálával kapcsolatban - számolt be a hírről a Fox News. Gabby Petitót - ahogy korábban mi is beszámoltunk róla - szeptemberben, nyaralása közben megfojtották. Vőlegénye, Brian Laundrie egyedül tért haza wyomingi vakációjukról, majd neki is nyoma veszett, októberben találták meg a holtestét egy floridai parkban. A hatóságok szerint Brian fejbe lőtte magát egy mocsaras természetvédelmi területen, szülei otthonától nem messze.
Vágólapra másolva!

Felmerült, hogy Gabby Petito halála kapcsán újabb gyanúsítottak is lehetnek, másokat is megvádolhatnak.

"Gabby családja az Egyesült Államok Ügyészsége és a Teton megyei ügyészség kérésére nem nyilatkozik az üggyel kapcsolatban" - mondta ezzel kapcsolatban Richard Stafford, a család ügyvédje.

A megfigyelők azonban régóta azon töprengenek, hogy

a szövetségi vagy a helyi hatóságok nem terveznek-e vádat emelni a lány vőlegényének szülei ellen.

Ugyanis egy floridai rendszámtábla-leolvasó szeptember 1-jén felvette Petito kisteherautóját Laundriék North Port-i otthona közelében.

Forrás: Origo

Petito ekkoriban már halott volt Wyomingban, holttestének maradványait 18 nappal később fedezték fel egy kemping közelében.

Mint ismert, augusztus 12-én Utah államban szemtanúk hívták a párra a rendőrséget, mert nagyon hangosan veszekedtek. A moabi rendőrök éjszakára szétválasztották őket, vádemelés nem történt.

Pár nappal később Laundrie egyedül hazarepült Floridába, Petito Salt Lake Cityben maradt. Végül Brian visszarepült, és rövid ideig folytatták útjukat.

Utoljára augusztus végén látták őket élve a nyilvánosság előtt,

amikor egy wyomingi étteremből távoztak mindössze néhány mérföldre attól a helytől, ahol a hatóságok szeptember 19-én megtalálták Gabby maradványait. A Teton megyei halottkém fojtogatással elkövetett emberölésnek minősítette a halálát.

Petito családja szeptember 11-én jelentette a lány eltűnését.

Két nappal később Brian Laundrie elhagyta szülei házát, és az erdőbe ment.

Brian szülei négy nappal később az otthonukban lévő összes fegyvert átadták a rendőrségnek, egy kivételével, amelynek nyoma veszett.

Ezután országos hajtóvadászat kezdődött a férfi után. Végül a hatóságok megtalálták Brian maradványait a Myakkahatchee Creek Környezetvédelmi Parkban North Portban.

Az igazságügyi antropológus boncolásának eredménye megállapította, hogy

Laundrie fejbe lőtte magát.

Ezen a természetvédelmi területen találták meg Brian Laundrie holttestét. A nyomozás most külön fókuszál Brian szüleire: mit hallgattak el vagy esetleg miben segítették fiukat, miután Brian barátnője eltűnt Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Mark Taylor

Bár Brian szülei hajlandóak együttműködni a rendőrséggel, letartóztatásuk nagyon is lehetséges, ugyanis, miután fiuk visszajött a Gabby Petitóval közös nyaralásból,

nem jelentették a rendőrségnek a lány eltűnését.

Felvetődik a gyanú, hogy

esetleg segítettek a fiuknak megszökni.

Szakértők szerint vádat is emelhetnek ellenük, ha bebizonyosodik, hogy hazudtak az FBI-nak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!