Legalább heten meghaltak, miután felrobbant egy társasház Franciaországban

Franciaország, robbanás
This picture taken on February 14, 2022 shows a firefighter truck near to debris and burned houses after an explosion in Saint-Laurent-de-la-Salanque. - Five people died on the night of February 13, 2022, during a fire triggered by an explosion in a village in the Pyrenees-Orientales. (Photo by RAYMOND ROIG / AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább hét halálos áldozata van a délnyugat-franciaországi Saint-Laurent-de-la-Salanque településen történt robbanásnak és az azt követő tűznek. Egy kisbaba és egy másik gyerek is van az áldozatok között.
Vágólapra másolva!

A SkyNews azt írja, hogy hajnali 1 óra körül történt robbanás a társasház aljában lévő üzletben. Innen terjedt tovább a tűz az emeletekre és a szomszédos házakra, ahol családok laktak.

85 tűzoltó dolgozott oltotta a lángokat Forrás: AFP/Raymond Roig

Az éjszaka folyamán 85 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, amit néhány órán belül sikerült eloltani.

A portál azt írja, hogy

a tűzvészben két gyerek is meghalt. Az egyik egy kisbaba.

A Bild azt is hozzátette, egyelőre nem tudják, mi okozta a robbanást, habár az üzlet közelében gázpalackokat találtak. Legalább tizenegy lakásban keletkeztek károk.

Egy 27 éves férfi, aki kiugrott az első emeletről, súlyosan megsérült.

A könnyebb sérüléseket elszenvedő lakókat füstmérgezés gyanújával vitték kórházba.

Szándékos gyújtogatás történhetett

- mondta az AFP hírügynökségnek egy szemtanú, aki a szemben lévő épületben lakik. "Aztán kiáltásokat hallottunk, az utca szemben lévő oldalán a kirakatok betörtek. A tűz a kisboltban vagy a mellette található gyorsbüfében ütött ki a földszinten" - tette hozzá a tanú. A gyorsbüfében vasárnap délután munkálatokat végeztek.

A tanút az utca többi lakójához hasonlóan a tűzoltók a 10 ezer lakosú település dísztermében helyezték el. Az önkormányzat közölte, hogy a megrongálódott épületben élőknek a település szállást biztosít.

Az ügyészség

szándékos gyújtogatás gyanújával indított eljárást.

Gérald Darmanin belügyminiszter jelezte, hogy a még a nap folyamán a helyszínre látogat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!