A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Vészforgatókönyvvel készül Franciaország a háború miatti gázhiányra

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, támadás, megrongálódott, megsemmisült, orosz tank, harci jármű, roncs Trosztyanec, Ukrajna
Trosztyanec, 2022. március 29. Ukrán fiatalok mennek egy megsemmisült orosz páncélozott harci jármű roncsa előtt a Kijevtől mintegy 400 kilométerre, délnyugatra fekvő Trosztyanecben 2022. március 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Efrem Lukackij
Vágólapra másolva!
A francia kormány egy olyan rendeleten dolgozik, amelynek előírásai abban az esetben lépnek életbe, ha az oroszországi gázellátás bármely okból akadozna, s ez meghiúsítaná a 2022/2023-as télre szükséges tartalékok képzését. A dokumentum várhatóan jövő héten válik nyilvánossá, jelentette be a francia sajtónak Laurence Poirier-Dietz, a francia gázszolgáltató vállalat, a GRDF vezérigazgatója -írja a Ouest France.
Vágólapra másolva!

A kidolgozás alatt álló rendelet lényege, hogy a franciaországi nagy gázfogyasztó cégek és intézmények részére – amelyeknek a száma hozzávetőleg ötezer – előre ütemezett módon és előre kihirdetett időpontban a GRDF nem szolgáltat majd gázt.

Az eljárás - az előzetes hírek szerint - nem vonatkozik majd sem a magánfogyasztókra, sem azokra a közintézményekre, amelyek közérdekű tevékenységet folytatnak, például iskolákra, közlekedési vállalatokra, egészségügyi intézményekre.

Európa gázellátása nagyban függ Oroszországtól. Azzal, hogy Németország felfüggesztette az Északi Áramlat 2 gázvezeték üzembe helyezését, több ország gázellátása is veszélybe kerülhet a jövőben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Stefan Sauer

Poirier-Dietz hangsúlyozta, ha az Oroszországból érkező földgáz most azonnal leállna, az nem befolyásolná a franciaországi ellátást ebben az idényben, mert a tavaly nyáron feltöltött tározók még el tudják látni a tél végi igényeket. A kormány vészhelyzeti forgatókönyve a következő télre szól, és csak akkor lépne életbe, ha a tárolók idei nyári feltöltése végül akadályba ütközne.

A magánfogyasztókat mindazonáltal arra kérik ismét, hogy már most spóroljanak otthon a fűtéssel, a melegvízhasználatot pedig fogják vissza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!