A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán Viktor: Az EU-csúcson sikerült érvényt szerezni a józan észnek - videó

ORBÁN Viktor, csúcstalálkozó, EU, Brüsszel, 2022.03.24.
Brüsszel, 2022. március 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozóján Brüsszelben 2022. március 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Az EU-csúcson sikerült érvényt szerezni a józan észnek. Magyarországra továbbra is érkezik gáz és olaj - írta legutóbbi Facebook-bejegyzéséhez Orbán Viktor miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

A kormányfő az EU-csúcson végzett tárgyalásokról adott ki videót. A NATO-csúcs után az EU-s miniszterelnökök tanácskoztak, mondta Orbán Viktor.

Beszámolója szerint néhány ország megint felvetette, hogy a szankciókat ki kell terjeszteni az energiára, szénre, gázra, olajra, maga az ukrán elnök is ezt kérte. Magyarország ezt elutasította, tekintettel arra, hogy a gáz 85 százaléka Oroszországból érkezik, az olajnak pedig több mint a 60 százaléka. Egy szankció azt jelentené, hogy a magyar gazdaság pillanatok alatt lelassul, majd megáll, vázolta a kormányfő, majd hozzátette, hogy

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

Ma a munkát folytatják, az extra magasra felszökött energiaárak lesz a téma; megvitatják, mit kell tenni Brüsszelben, hogy az energiaárak csökkenjenek - zárta a videót a kormányfő. Mint ismert, Magyarországon az embereket, a családokat a kormány rezsicsökkentése védi a magas energiaáraktól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!