Oroszország lefoglalja a külföldi tulajdonban lévő repülőket

Omsk International Airport aviation transport landscape aerial civilian insignia airline Manchester United Horizontal
3146323 07/04/2017 An Aeroflot Airbus A321 airliner takes off from Omsk Central International Airport. Alexey Malgavko/Sputnik (Photo by Alexey Malgavko / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin hétfőn elnöki rendeletben adott felhatalmazást az orosz légitársaságoknak arra, hogy lefoglalhassák a külföldi repülőgépeket, amiket ezt követően a belföldi kínálat kiszolgálására használhatnak, számolt be róla a Fox News.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök által aláírt rendelet lehetővé teszi, hogy az orosz légitársaságok lefoglalják azon külföldi vállalatok lízingelt repülőgépeit, akik a szankciók hatására, vagy önszántukból elhagyták Oroszországot.

A rendelet azt követően született, hogy az Egyesült Államok bejelentette: felfüggesztik minden olyan repülőgép működését, amely orosz tulajdonban van. Erre, és a világ közel minden országa által bejelentett orosz légtérzárra válaszul Oroszország 36 ország repülőgépeit tiltotta ki légteréből, köztük az Európai Unió összes országáét.

Az orosz Aeroflot légitársaságot majdnem minden országból kitiltották Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Malgavko

A Fox News kiemeli, hogy a hétfőn aláírt rendeletnek elenyésző hatásai lehetnek, mivel a szankciók miatt az oroszok gyakorlatilag nem tudják karbantartani a gépeiket, ha pedig meghibásodnak, nem fognak tudni új alkatrészeket beszerezni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!