Több ukrán városban is megszólaltak a szirénák szombat hajnalban, Mikolajiv folyamatos ostrom alatt - videó

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, rom, romok, pusztítás, Harkov
KHARKIV, UKRAINE - MARCH 11: A view of a building that housed a school, which was destroyed as a result of clashes between Ukrainian and Russian soldiers, in Kharkiv, Ukraine on March 11, 2022. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Több ukrán városban megszólaltak a légvédelmi szirénák szombaton kora reggel, arra figyelmeztetve a lakosságot, hogy vonuljon biztonságos helyre az esetleges orosz támadás elől - jelentette a helyi média. Percről percre tudósításunk itt olvasható.
Vágólapra másolva!

A beszámolók szerint

légiriadó volt Kijevben, a nyugati Lvivben (Lemberg), Odesszában, Harkivban és Szumiban is.

Műholdfelvételek alapján az amerikai hírszerzés már előző nap arról számolt be, hogy a Kijev környékére vezényelt orosz erőket átcsoportosították, és szétszóródott a térségben veszteglő, 64 kilométer hosszú katonai konvoj, ami egy készülő támadásra utalhat.

A legfrisebb műholdfelvétel Forrás: Maxar Technologies

Szumi körzeti irányításának egyik vezetője, Dmitro Sivickij a Telegram közösségi oldalon azt jelezte, hogy a városból szombaton civilek kimenekítését tervezik, több humanitárius folyosón. Az evakuálások az előző napokban felemás sikerrel zajlottak, az orosz és az ukrán fél egymást vádolta azzal, hogy egyes folyosókon akadályozzák a szabad mozgást.

Folyamatosan bombázzák Mikolajivot

Az ukrán hatóságok szerint

egy rákos betegeket kezelő kórházat ért támadás Mikolajiv városában

- írja a Sky News.

A kórház főorvosa elmondta, hogy a támadás idején több száz beteg tartózkodott a kórházban, de senki sem halt meg. A támadás megrongálta az épületet és kitörte az ablakokat.

Az orosz csapatok fokozták támadásaikat a Kijevtől 470 kilométerre délre fekvő Mikolajiv városa ellen, hogy megkíséreljék bekeríteni a területet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!