Putyin válaszolt: szankciókkal büntet európai országokat

Vlagyimir Putyin orosz elnök portré GAGARIN, Jurij; PUTYIN, Vlagyimir
Ciolkovszkij, 2022. április 12. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a Vosztocsnij űrközpontban tett látogatása során az Oroszország ázsiai részén, az Amuri területen lévő Ciolkovszkijban 2022. április 12-én, Jurij Gagarin űrrepülésének 61. évfordulóján. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Szputnyik pool/Jevgenyij Bijatov
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég bejelentette, hogy Moszkva válaszol az ellene hozott szankciókra. Ennek értelmében Oroszország felmondhatja az export megállapodásokat és a gazdasági szerződéseket bizonyos országokkal - írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin ma aláírta a rendeletet, amely megtiltja az exportot és a nyersanyagok értékesítését olyan személyeknek és vállalatoknak, amelyek rajta vannak Moszkva szankciós listáján. Ez a lista még nem készült el, az orosz kormánynak tíz napja lesz arra, hogy összerakja.

Mindez lehetőséget teremt Oroszország számára, hogy bármilyens szerződést felbontson a szankciós listán szereplő személyekkel és cégekkel.

Az intézkedés az aláírást követően azonnal hatályba lépett.

Putyin szerint a rendelet válasz az Egyesült Államoknak és szövetségeseiknek, akik elvették vagy korlátozták Oroszország, az orosz állampolgárok és az orosz vállalatok tulajdonjogait. A rendelet szintén lehetőséget ad arra, hogy Oroszország különleges gazdasági válaszcsapást mérjen az olyan államokra és nemzetközi szervezetekre, amelyek "barátságtalan" intézkedéseket hoztak.

Vlagyimir Putyin bejelentette a válaszcsapást az nyugati szankciókra. Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Szputnyik pool/Jevgenyij Bijatov
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!