A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Az oroszok mindenhol támadásban vannak, hamarosan az irányításuk alá vonják az egész Donyec-medencét

ukrán válság 2022, ukrajna, ukrán, orosz ukrán háború, háború, katona, 
 UKRAINE - LYSYCHANSK UNDER SHELLING - WAR IN UKRAINE ukraine ukrainian people
Ukraine, Lysychansk, 13-06-2022. In eastern Ukraine, the Russians are trying to advance towards Lysychansk after having taken a large part of Sievierodonetsk. This June 13, 2022 several missiles hit civilian buildings in the city. Photography by Fiora Garenzi. Ukraine, Lysychansk, 13-06-2022. A l Est de l Ukraine, les russes essayent d avancer vers Lysychansk apres avoir pris une grande partie de Sievierodonetsk. Ce 13 juin 2022 plusieurs missiles ont touche des batiments civils de la ville. Photographie par Fiora Garenzi / Hans Lucas. (Photo by Fiora Garenzi / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Oroszország lassú, de jelentős előrenyomulást ért el keleten, és jelenleg a luhanszki régió több mint 90%-át ellenőrzi. Jelenleg intenzív harcok dúlnak Szeverdonyeck városában. A város elfoglalása Oroszország egyik legfontosabb célja, mivel ezzel szinte az egész luhanszki régiót ellenőrzésük alá vonnák.
Vágólapra másolva!

Az orosz erők kiszorították az ukrán védőket Szeverodonyeck központjából, és a jelentések szerint június 13-án lerombolták a Szeverodonyeckből Lyssicsanszkba vezető megmaradt hidat, de ukrán tisztviselők arról számoltak be, hogy az ukrán erők nincsenek bekerítve a városban.

A harcok jelenlegi állása Forrás: ISW

Az orosz erők megpróbálják átvenni a teljes ellenőrzést Szeverodonyeck felett. A Háborús Tanulmányok Intézete (ISW) szerint jelenleg a város összes lakónegyedét elfoglalják, és a harcok az Azot ipari övezet körül összpontosulnak.

A város elfoglalása Oroszország egyik legfontosabb célja, mivel ezzel szinte az egész luhanszki régiót ellenőrzésük alá vonnák.

A brit védelmi minisztérium (MoD) szerint Oroszország kulcsfontosságú, 90 km hosszú központi frontvonala a Donbaszban a Sziverszkij Donyec folyótól nyugatra fekszik.

Az orosz erők sikertelen szárazföldi támadásokat hajtottak végre, hogy megpróbálják elvágni az ukrán szárazföldi kommunikációs vonalakat Popaszna és Bahmut közelében. Sikertelen támadó hadműveleteket indítottak Izyumtól délkeletre és Szlovjanszktól északra, és valószínűleg megteremtik a feltételeket a Sziverszk és az északnyugat-ukrajnai kommunikációs vonalak elleni támadáshoz Liszicsanszk felé.

Az orosz és ukrán erők folyamatos harcokat folytatnak az északnyugati Herszon területen lévő Davidiv Bridért. Az orosz erők Popasznától északra vonultak, a Bakmutból Liszicsanszkba vezető kulcsfontosságú utánpótlási útvonalat az orosz tüzérség bombázza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!