Orosz-ukrán háború: itt a NATO-tábornok rémisztő javaslata

ukrán háború, Ukrajna, válság 2022, ukrajna, ukrán, háború, orosz ukrán konfliktus Russia-Ukraine war  DPR Russia Ukraine Military Operation Demining mine detector minesweeper Horizontal
8232082 07.07.2022 Russian military sappers work to find mines and non-exploded shells as the Russia's military operation continues, in the port city of Mariupol, Donetsk People's Republic. Pavel Lisitsyn / Sputnik (Photo by Pavel Lisitsyn / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem segíti a tervet, hogy az oroszok állítólag megsemmisítették a nyugati Harpoon partvédelmi rakétákat Ukrajnában - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Philip Breedlove tábornok - egykori NATO-parancsnok - nemrég arról beszélt, hogy

Ukrajna akkor mérhetne pusztító csapást a Kremlre, ha megtámadja és felrobbantja a Kercsi-szoroson átívelő hidat, amely az orosz szárazföldet köti össze a Krím-félszigettel.

A krími híd egy Oroszország által épített híd a Kercsi-szorosban, a 2014-ben annektált Krím-félsziget és az orosz Krasznodari határterület között. A híd vasúti és közúti forgalmat is biztosít. A hossza 18,1 km, amellyel a leghosszabb híd Európában.

A krími híd Forrás: Sputnik/Alexandr Polegenko

A hidat a nemrég Ukrajnának szállított Harpoon típusú rakétákkal is meg lehetne támadni

– jegyezte meg az Unian ukrán hírportál szerint a parancsnok. Egy pénteki hír szerint azonban az oroszok bejelentették, hogy megsemmisítették a britek által küldött Harpoon rakétákat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!