Kiszivárgott az oroszok rémisztő haditerve

Orosz-ukrán, háború, konfliktus, Ukraine Russia Military Operation Checkpoint Tiger Tigr vehicle mobility infantry Horizontal
Orosz katonák egy harkovi ellenőrzőpontnál
Vágólapra másolva!
Oroszország ukrán és brit katonai tisztségviselők szerint ukrajnai offenzívájának következő szakaszára készül, miután az orosz erők "műveleti szünetet" tartottak Szeverodonyeck és Liszicsanszk elfoglalása után.
Vágólapra másolva!

Az ukrán hadsereg közlése szerint úgy tűnik, Oroszország átcsoportosítja egységeit egy Szlovjanszk felé irányuló offenzívához a kelet-ukrajnai Donyeck régióban - írja a The Guardian

A brit védelmi minisztérium hozzátette, hogy Oroszország emellett megerősíti védelmi állásait a megszállt dél-ukrajnai területeken.

Forrás: AFP/Sputnik/Kyrill Norton

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter utasította az ukrajnai orosz katonai egységeket, hogy

fokozzák a harci műveleteiket, hogy megakadályozzák a kelet-ukrajnai és más, orosz ellenőrzés alatt álló területek elleni ukrán csapásokat.

Az orosz közlemény szerint a cél, hogy "megakadályozzák a kijevi rezsimet, hogy tömeges tüzérségi és rakátacsapásokat" indítson a donbászi és más orosz ellenőrzésű régiók polgári infrastruktúrája és civil lakossága ellen. Percől percre közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!