A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Iránban különbizottság vizsgálja a tüntetésekkel kapcsolatos haláleseteket

Mahsa Amini, tüntetés
Több ezer ember gyűlt össze Mahsza Amini sírjánál az Iránban hagyományos negyvennapos gyászidőszak vége alkalmából.
Vágólapra másolva!
Körülbelül 50 rendőr halt meg a hónapok óta zajló tüntetések során Iránban Ali Bakeri Káni külügyminiszter-helyettes szerint, aki csütörtökön azt is bejelentette, külön testületet hoztak létre arra, hogy kivizsgálja a haláleseteket.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is megírta, folytatódnak a véres tüntetések Iránban, amiket a 22 éves Mahsza Amini nővel szembeni bánásmód indított el.

A vizsgálatokat a belügyi tárca alá tartozó testület vezeti - tette hozzá az újdelhi látogatáson tartózkodó Ali Bakeri Káni az NDTV indiai televíziós csatornának adott interjújában.

Elmondta, hogy a rendőrök között a sebesültek száma is több százra tehető. A tiltakozók soraiból jelentett áldozatokra azonban nem tért ki.

Az országban szeptember közepe óta tartanak a kormányellenes tiltakozások, amelyeknek ellenzéki csoportok szerint

már több mint 300 halálos áldozatuk van, és az ENSZ emberi jogi főbiztossága szerint közülük 40 gyerek.

Több ezer ember gyűlt össze Mahsza Amini sírjánál az Iránban hagyományos negyvennapos gyászidőszak vége alkalmából. Forrás: Twitter

A tiltakozásokat a Mahsza Amini 22 éves iráni kurd nővel szembeni bánásmód váltotta ki, akit az erkölcsrendészet tartóztatott le, mert megsértette az iszlám köztársaság szigorú öltözködési szabályait, és az őrizetben meghalt. A tüntetések egyik központja Irán kurdok lakta térsége, ahol a tüntetők azt is a központi kormány szemére vetik, hogy etnikailag hátrányos helyzetbe hozza őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!