Bántalmazási vádak miatt óvodapedagógusokat tartóztattak le Japánban

Vágólapra másolva!
A rendőrség letartóztatott három óvodapedagógust egy Japán középső részén működő óvodában, mert azzal gyanúsítják őket, hogy rendszeresen bántalmazták a kisgyermekeket.
Vágólapra másolva!

Három nőt vett őrizetbe a rendőrség a Susono városában lévő óvodában történt gyermekbántalmazás gyanújával. A vád szerint rendszeresen bántalmazták a kisgyermekeket, többek között a fejüket ütötték, fejjel lefelé tartották őket és büntetésből bezárták őket a fürdőszobába - írta a Guardian.

A rendőrsége közölte, hogy vasárnap letartóztatott három nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy júniusban legalább három gyermeket bántalmaztak a Fudzsi-hegy lábánál fekvő Susono városának óvodájában.

Susono polgármestere, Harukaze Murata hétfőn újságíróknak elmondta, hogy feljelentést tett az iskola igazgatója, Toshihiko Sakurai ellen is, amiért állítólag eltussolta a visszaéléseket.

Sürgette a rendőrséget, hogy terjessze ki a nyomozást a többi alkalmazottra is.

Az egyik tanárt azzal vádolják, hogy fejjel lefelé tartott egy fiút. Egy másik tanár a rendőrség szerint arcon ütött egy lányt, a harmadik pedig egy fiú fejét ütötte meg.

Letartóztatásuk azt követően történt, hogy a rendőrség szombaton házkutatást tartott a magániskolában, válaszul arra, hogy a város a múlt héten nyilvánosságra hozta a június és augusztus között elkövetett, 15 rendbeli állítólagos visszaélést.

Egy belső vizsgálat eredményeiből kiderült, hogy a három tanár rendszeresen bántalmazta a rájuk bízott kisgyermekeket, többek között arcon és fejen ütötték a gyerekeket, késsel fenyegették őket, szóbeli bántalmazásként a gyerekeket "csúnyának" és "kövérnek" is nevezték.

Azzal vádolják az iskola igazgatóját, hogy "eltussolta" a bántalmazásokat azzal, hogy más tanárokkal aláíratott egy nyilatkozatot, amelyben kötelezte őket a probléma eltitkolására, és késleltette, hogy a szülők tudomást szerezzenek az esetről. A polgármester förtelmesnek nevezte az ügy kezelését.

A három tanár, akik mindannyian a 30-as éveikben járnak, állítólag azt mondták a nyomozóknak, hogy a kisgyermekekkel való bánásmódjuk "fegyelmezés" volt, míg az igazgató azt mondta, hogy csak azért íratta alá a dokumentumot, hogy megvédje az érintettek magánéletét, és tagadta, hogy megpróbálta volna eltussolni a visszaéléseket.

Két másik óvodában is külön vizsgálat indult az esetleges visszaélések felderítésésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről