A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jövőre jelentősen romlik az életszínvonal a briteknél

London Eye
Vágólapra másolva!
Nem sok jóra számíthatnak jövőre a britek: a háztartások rendelkezésre álló jövedelme az ideinél is jobban visszaesik majd 2023-ban, az életszínvonal jelentősen romlik – írta a Resolution Foundation nevű, elsősorban a kis- és közepes jövedelmű fogyasztók életszínvonal-folyamatainak kutatására szakosodott független londoni gazdaságelemző intézet legfrissebb jelentésére hivatkozva a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A lejtmenet elsősorban annak tulajdonítható, hogy a jövedelmek növekedése a következő két évben is elmarad az infláció mértékétől, vagyis a reálbérek jelentősen csökkennek majd.

– közölte Torsten Bell, a Resolution Foundation vezérigazgatója a jelentés ismertetésekor.

Elvileg némi segítséget jelent majd a legrosszabb helyzetben lévőknek, hogy áprilistól mintegy 10 százalékkal emelkedik a segélyek és a minimálbér összege, de ennek a hatása eltörpül a reálbércsökkenés,

az energiaszámlák növekedése, az adóemelések és a britek milliói számára drasztikusan megemelkedő jelzáloghitel-törlesztések mellett.

Csak most jön a feketeleves az Egyesült Királyságban. A kép illusztráció! Forrás: iris Vallejo/Pixabay

De nem csak a Resolution Foundation előrejelzése ennyire lesújtó a brit gazdaságról. A PwC múlt heti jelentése is arra a következtetésre jutott, hogy egy átlagos brit munkavállaló fizetése az inflációt számításba véve a 2006-os szintre esik vissza 2023-ban.

Az Egyesült Királyságban egy évszázada nem látott mértékben zuhant az idén a háztartások rendelkezésre álló jövedelme.

A helyzet súlyosságát mutatja, hogy a Jeremy Hunt pénzügyminiszter által bejelentett jövő évi adóemelések egy átlagos, közepes jövedelmű család számára áprilistól mintegy évi ezerfontos (nagyjából 450 ezer forint) pluszterhet jelentenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!