Drámai bejelentést tett Oroszország

Ukrainian Army's artillery unit in Donetsk Donetsk,Russia,Ukraine,war Horizontal, orosz-ukrán háború, Ukrajna
DONETSK, UKRAINE - MARCH 11: Ukrainian servicemen from the 10th Brigade fire a D-30 Howitzer towards Russian infantry along the frontline outside of Soledar, Ukraine on March 11, 2023. The cannon it is inherited from the Soviet Union era (1971) but the 122mm ammunition comes from Western countries. The artillery battle between Ukranian and Russian forces as been fierce in recent weeks. Ignacio Marin / Anadolu Agency (Photo by Ignacio Marin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz külügyminisztérium bekérette több nyugati ország, Nagy-Britannia, Kanada és az Egyesült Államok nagyköveteit.
Vágólapra másolva!

Marija Zakarova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint erre azért volt szükség, mert a nyugati országok a diplomáciai kereteken túllépve próbálják megmondani az oroszoknak, hogy miként éljenek.

A nyugati diplomaták megpróbálnak beavatkozni Oroszország belügyeibe és szuverenitásába Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Russian Foreign Ministry Press S

Zakarova szerint az rendben van, ha a külföldi országok diplomatái a hozzájuk tartozó témákban elmondják a véleményüket, az viszont már elfogadhatatlan, ha utasításokat adnak az őket vendégül látó országnak azzal kapcsolatban, hogy miként intézze az adott ország az ügyeit, hogyan éljenek.

Kiemelte, hogy amit az amerikai, brit és kanadai diplomaták művelnek, az túlmegy minden határon.

Ezért mindhármukat bekérette a külügyminisztérium és külön-külön is elbeszélgettek velük. Hozzátette, hogy az oroszok megtették a szükséges lépéseket, most már csak a behívott diplomatákon múlik, hogy megértik-e a számukra elmondottakat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!