Putyin újabb szövetségessel tárgyalt, újabb ország léphet be a háborúba

PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. november 4. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az Oroszországi Történelmi Társaság és az Oroszországi Hadtörténeti Társaság képviselőivel folytatott tanácskozáson Moszkvában 2022. november 4-én, a népi egység napján. Az orosz vezetés 2005-ben nyilvánította november 4-ét a népi egység napjává, amely a lengyel-litván megszállók 1612-es kiűzésének évfordulója. A megszállók elleni népfelkelést Kuzma Minyin és Pozsarszkij herceg vezette. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szandir Japarov kirgiz elnök május 8-án Moszkvában tartott megbeszélést. Mint az orosz államfő megjegyezte, a kirgiz vezető jelenléte az orosz fővárosban a Győzelem napja alkalmából mérföldkőnek számít.
Vágólapra másolva!

"Jól tudjuk és emlékszünk arra, hogy 360 ezer kirgiz állampolgár ment annak idején a frontra a második világháborúban, és több mint felük, 134 ezer soha nem tért vissza" - mondta az orosz elnök.

Putyin arra is rámutatott, hogy Oroszország és Kirgizisztán kapcsolatai mostanra fellendülőben vannak.

"Biztos vagyok benne, hogy ez a tendencia tovább fog folytatódni" - jegyezte meg.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov

A Kreml sajtószolgálatának közlése szerint a két vezető a további megbeszélések során megvitatja a kölcsönös együttműködés jelenlegi helyzetét és fejlesztési kilátásait a kereskedelem, a gazdaság és a humanitárius szféra területén, valamint az Oroszország és Kirgizisztán közötti kapcsolatok további erősítésének aktuális kérdéseit - írja az iz.ru.

A kirgiz vezető a május 9-én a Vörös téren tartandó győzelem napi ünnepségeken is részt vesz.

Kirgizisztán azon országok egyike, amelyek elutasították az Oroszország elleni szankciókat az orosz-ukrán háború tavaly február 24-i kitörése után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!