Itt van Putyin beszéde a közeledő világháborúról

PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. november 4. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az Oroszországi Történelmi Társaság és az Oroszországi Hadtörténeti Társaság képviselőivel folytatott tanácskozáson Moszkvában 2022. november 4-én, a népi egység napján. Az orosz vezetés 2005-ben nyilvánította november 4-ét a népi egység napjává, amely a lengyel-litván megszállók 1612-es kiűzésének évfordulója. A megszállók elleni népfelkelést Kuzma Minyin és Pozsarszkij herceg vezette. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin szerint a világ egyre instabilabbá válik, az államok közötti feszültség újabb gócpontjai keletkeznek. Az orosz elnök a növekvő világháborús fenyegetés közepette beszélt.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök a Nemzetközi Biztonsági Konferencián szólalt fel, ahol a világháborús veszélyről beszélt. Azt mondta, hogy a nemzetközi helyzetet ma a bizonytalanság jellemzi, amely számos régióra kiterjed, és egyre több helyen alakulnak ki gócpontok. Ezeknek a konfliktusoknak a negatív hatásai pedig egyre inkább érezhetőek.

Putyin szerint számos ország lakossága most tapasztalja meg a külföldről irányított puccsok drámai következményeit. A globális feszültséget próbálja meg kihasználni az Egyesült Államok és más nyugati országok is.

Putyin szerint a zsarolás és az illegitim szankciók nem nyújtanak alternatívát Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov

Putyin kijelentette, Oroszország meggyőződése, hogy van igazi alternatíva a destruktív kísérletekkel szemben, mint amilyen a zsarolás és az illegitim szankciók.

Szerinte az alternatíva a stabilitás növelése világszerte, egy univerzális biztonsági háló kiépítése, valamint a gazdasági, a szociális és a technológiai fejlődés biztosítása globális szinten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!