Varga Judit: Az uniós elnökségi trióprogram fontos eleme lesz a migrációs kihívások kezelése

VARGA Judit
Budapest, 2022. október 17. Varga Judit igazságügyi miniszter beszél a 110 éves a magyar családtámogatási rendszer című, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány és a Batthyány Lajos Alapítvány által szervezett konferencián a Lónyay-Hatvany-villában 2022. október 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A júliusban kezdődő uniós elnökségi trió - Spanyolország, Belgium és Magyarország - programjának fontos eleme lesz a migrációs kihívások kezelése, az emberkereskedelem elleni fellépés, a biztonságpolitika, a demográfiai kérdések, valamint az antiszemitizmus elleni fellépés megerősítése - nyilatkozta a magyar igazságügyi miniszter kedden Luxembourgban.
Vágólapra másolva!

Varga Judit az EU-tagországok uniós ügyekért felelős minisztereinek találkozójára érkezve elmondta: a program előkészítését megelőző több hónapos munka eredménye az lett, hogy három teljesen különböző ország egy nagyon jó munkatervet tett az asztalra, amely fontos Európa globális versenyképességének megőrzése és a biztonságpolitika szempontjából is, illetve képes a válságok korában az új kihívásoknak is megfelelni.

Varga Judit igazságügyi miniszter Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiemelte: a program másik központi eleme a kohézió jövője, amelynek keretében Magyarország a felfelé irányuló konvergencia alapelvét kívánja előtérbe helyezni.

- hangsúlyozta.

Varga Judit elmondta, hogy Magyarország folyamatos együttműködésben áll partnereivel, az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács főtitkárságával, akikkel elemzik a szakmai felkészülést.

Hozzátette, hogy azért is lesz különleges alkalom, amikor jövőre Magyarország átveszi az elnökséget, mert olyan kormány kerül majd az elnöki székbe, amely már 2010 óta van hatalmon.

- fogalmazott az igazságügyi miniszter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!