Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 751. napjáról

 

06:42
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:46
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Lettország több száz orosz állampolgárt toloncolhat ki

Nyolcszáz orosz állampolgárt fenyeget a kitoloncolás veszélye Lettországból - közölte Madara Puke, a lett állampolgársági és migrációs ügyek hivatalának (OCME) képviselője. Ezek a személyek sem állandó, sem ideiglenes tartózkodási engedélyt nem kértek - mondta Puke a lett televízióban a Suspilne szerint. Puke elmondta, hogy azok az orosz állampolgárok, akik iratok nélkül maradnak az országban, felszólítást kapnak, hogy 30 napon belül hagyják el az országot. Lettország 2023-ban fogadta el azt a törvényt, amely szerint az orosz állampolgároknak lett nyelvvizsgát kell tenniük ahhoz, hogy állandó tartózkodási engedélyt kapjanak vagy megtarthassák.

 

06:57
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Medvegyev békeformulája Ukrajna megszűnését jelenti

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese részletes felhívást tett közzé az ukrán állam teljes felszámolására és az Orosz Föderációba való beolvasztására, amit "békeformulának" nevez - írta elemzésben az amerikai Háborús Tudományok Intézete (ISW). Az elemzésben az intézet emlékeztet, hogy Medvegyev követelései nem újak, inkább a Kreml tényleges szándékait képviselik Ukrajnával kapcsolatban, amely nem hagy teret a tárgyalásoknak, hanem meghatározza Ukrajna teljes kapitulációjának pontos feltételeit.
 

Medvegyev "békeformulája" egyértelműen és brutálisan teszi egyértelművé azt, amit Putyin és a Kreml már régóta követel: a béke Oroszország számára Ukrajna mint bármilyen határokkal rendelkező, szuverén és független állam megszűnését jelenti - írta az ISW. 

 

07:51
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 10 500-an érkeztek tegnap Ukrajnából

Az ukrán-magyar határszakaszon 5310-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5267-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.
A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 30 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

08:29
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

27 orosz drónt lőttek le az ukránok

Az ukrán légierő szerint a drónokat a Krasznodari területről, Primorszk-Achtarszk városából és az oroszországi Kurszki területről indították.

 

09:04
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Elképesztő tűzerőt vetnek be az oroszok Avdijivkánál

Az orosz haderő arra összpontosít, hogy áttörést érjen el a nemrég elesett Avdijivka város közelében - közölte március 15-én Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok.

Avdijivka, a Donyecki területen található város, amely 2014 óta a háború frontvonalában van, február 17-én esett el, ami kilenc hónap óta Oroszország első jelentős katonai térnyerése volt. Avdijivkától nyugatra több falut is elfoglaltak nem sokkal később, miközben Ukrajna súlyos lőszerhiánnyal küzdött és az amerikai segélyek folyósítása  is elakadt a kongresszusban.

Az Avdijivka melletti területet védő ukrán csapatok intenzív tüzérségi tűzzel, drónok aktív használatával, időszakos légicsapásokkal, valamint páncélozott járművek és rohamcsapatok napi támadásaival néznek szembe - mondta Szirszkij.

 

10:17
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Két halott a Vinnicja elleni orosz dróntámadásban

Kettőre emelkedett a Vinnicja városban egy lakóházat ért orosz dróntámadás halálos áldozatainak száma, három ember kórházban van - közölte Szerhij Borzov, Vinnyica terület kormányzója.

 

11:14
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán dróncsapás ért egy orosz olajfinomítót - videó

Ukrajna sikeresen célba vett egy újabb orosz olajfinomítót, ezúttal a Moszkvától délnyugatra fekvő Kaluga régióban március 15-én a kora reggeli órákban - erősítette meg az ukrán katonai hírszerzés (HUR) egyik forrása a Kyiv Independentnek.

Az orosz Telegram-csatorna, az ASTRA korábban azt állította, hogy három drón csapott le a létesítményre, kárt okozva a helyszínen lévő berendezésekben.  Az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán öt drónt és két Grad rakétát lőttek le Belgorod és Kaluga régiók felett, de nem tett említést az olajfinomító elleni támadásról.

 

12:20
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Hazaszállította elesett katonáit Ukrajna

Ukrajna hazaszállította annak a 100 katonának a holttestét, akik Oroszország ellen harcolva haltak meg - jelentette március 15-én a ukrán hadifoglyokkal való bánásmódért felelős koordinációs parancsnokság.

 

13:21
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Irtózatos légicsapás érte Odesszát, 14 ember meghalt

Orosz rakétacsapás érte ma Odesszát, a támadásban 14 ember, köztük egy mentős és egy elsősegélynyújtó meghalt - jelentette Oleh Kiper, a terület kormányzója.

 

18:10
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Új koalíció jön létre, hogy fegyverekkel tudják ellátni Ukrajnát

Új koalíciót hoznak létre Ukrajna szövetségesei annak érdekében, hogy nagy hatótávolságú tüzérségi eszközökkel tudják ellátni Kijevet az Oroszországgal szemben vívott háborúban - jelentette be pénteken Olaf Scholz német kancellár, miután megbeszélést folytatott Berlinben Emmanuel Macron francia elnökkel és Donald Tusk lengyel kormányfővel.

Az újabb szövetséget az Ukrajnát támogató országok úgynevezett Ramstein formátumú együttműködésének keretében hozzák létre. Olaf Scholz azt ígérte, hogy mihamarabb még több fegyvert fognak beszerezni "az egész világpiacról" Ukrajna támogatására.

Franciaország, Németország és Lengyelország "egységes és eltökélt abban, hogy soha ne hagyják Oroszországot győzedelmeskedni"

 - jelentette ki a közös sajtótájékoztatón a francia államfő.

19:01
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Két amerikai cégóriás is szankciókat vezet be Oroszországban

A Microsoft és az Amazon is felfüggeszti a hozzáférést a felhőalapú szolgáltatásokra Oroszországban március 20-tól.

19:30
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

A G7-ek kemény üzenetet küldtek Iránnak

A G7 csoport pénteken felszólította Iránt, hogy ne adjon ballisztikus rakétákat Oroszországnak arra a célra, hogy azokat Ukrajna ellen felhasználja. Figyelmeztettek, hogy retorziós lépéseket fognak tenni Teherán ellen, ha mégis ezt tenné.

Ha Irán folytatja a ballisztikus rakéták vagy az azzal kapcsolatos technológia átadását Oroszországnak, készen állunk gyors és összehangolt módon reagálni, beleértve új és jelentős intézkedéseket is Irán ellen

- olvasható a csoport közleményében.


 

19:54
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Húszra emelkedett az odesszai támadás halálos áldozatainak száma

Húszra emelkedett az Odesszára mért orosz rakétatámadás halálos áldozatainak száma - közölte az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

20:30
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Svédország segítséget küld Ukrajnának

Svédország kilenc partiőrségi hidrokerékpárt küld Ukrajnába - jelentette a svéd kormány sajtószolgálata március 15-én.

 

21:07
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Zaporizzsját ágyúzták az oroszok, egy ember meghalt

Az orosz erők ágyúkkal lőtték a Zaporizzsjai területen lévő Dolyna falut, megölve egy 76 éves asszonyt - jelentette Ivan Fedorov kormányzó március 15-én.

21:35
március 15, 2024
Vágólapra másolva!

Novgorodban egy nyugdíjas festékkel öntötte le a szavazóurnát

A választások akadályozása miatt büntetőeljárás indult egy nyugdíjas korú férfi ellen Oroszországban, aki festékkel öntött le egy szavazóurnát. A férfit őrizetbe vették.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről