Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 752. napjáról

 

06:37
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:44
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Német szuperrakétát kaphat Ukrajna - videó

Annalena Baerbock német külügyminiszter a Der Spiegel szerint megvizsgálja, hogy Németország miként tudna Taurus cirkálórakétákat átadni Ukrajnának.  A Taurus cirkálórakéták, amelyek mintegy öt méter hosszúak és 1,3 tonna súlyúak, a gyártó szerint nagy, több mint 500 kilométeres hatótávolsággal rendelkeznek. Álló célpontok ellen használják őket. Mivel a lövedékek alacsonyan, 50 méternél is alacsonyabban repülnek, radarral alig észlelhetők. A becsapódáskor alkalmazott speciális robbantási technika lehetővé teszi, hogy a Taurus akár a bunker több szintjén is áthatoljon.

 

06:48
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Tizennégy települést támadtak az oroszok Szumi területén

Az oroszok tegnap 69 különálló támadásban 14 településre mértek csapást Ukrajna északkeleti részén, a Szumi területen - jelentette a terület katonai vezetése.

 

07:47
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Drónokat lőttek le az oroszok

A légvédelem megsemmisített két ukrán drónt Belgorod térségében -közölte az orosz védelmi minisztérium. A RIA Novoszty tudósítása szerint az orosz légvédelmi rendszerek Brijanszknál is lelőttek egy drónt. A Sztrizh típusú eszköz megpróbálta átlépni a határt az érintetti terület közelében. 


 

08:19
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Csaknem 10 500-an érkeztek Ukrajnából pénteken

Az ukrán-magyar határszakaszon 4544-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5950-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t. A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 41 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.
 

09:08
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Kurszknál rakétákat semmisítettek meg az oroszok

Az orosz légvédelmi erők nyolc ukrán drónt, egy Vampire rakétát és a Tochka-U taktikai rakétarendszer egy rakétáját fogták el és semmisítették meg a Kurszki és a Belgorodi terület felett - írta a RIA Novoszty az orosz védelmi minisztérium  tájékoztatására hivatkozva.

09:48
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Taktikai megbeszélést tartott az orosz védelmi miniszter

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter megbeszélést tartott az orosz Egyesített Erők Csoportosításának főhadiszállásán. A RIA Novoszty tudósítása szerint a miniszter meghallgatta a parancsnokok jelentéseit a műveleti területeken kialakult aktuális helyzetről, az akciók jellegéről és a csapatok feladatainak végrehajtásáról a fő területeken.

10:29
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán katonai csoportot semmisítettek meg az oroszok 

Az ukrán Kraken alakulat mintegy 300 fegyveresét semmisítette meg egy 1,5 tonnás, térfogatgyújtó légibombával végrehajtott precíziós csapás során az orosz hadsereg- írta a RIA Novoszty, Alekszej Kim vezérezredes, az orosz Közös Erők Csoportjának vezérkari főnökének tájékoztatására hivatkozva. 

11:34
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Terrortámadást akartak végrehajtani a transzszibériai vasútvonalon

Az FSZB tisztjei őrizetbe vettek egy oroszt, aki az ukrán katonai hírszerzés utasítására terrortámadást tervezett. Büntetőeljárás indult ellene. A vádlott beismerte a bűncselekményt és együttműködik a nyomozóhatóságokkal - áll az  FSZB közleményében, melyet a RIA Novosztyi idézett. Az 1962-es születésű, őrizetbe vett személyt az ukrán biztonsági szolgálatok szervezték be Lembergben. Szabotázskiképzésen vett részt, és Oroszországba küldték, ahol házi készítésű eszközökkel kellett volna az orosz hadsereg számára rakományt szállító vasúti szerelvények kisiklatását megszerveznie.

12:24
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Ketten meghaltak egy bombatámadásban

Két ember meghalt és hárman megsebesültek Belgorodban, amikor ukrán bombatámadás érte a várost -  közölte Vjacseszlav Gladkov kormányzó a Telegram-csatornáján. Egy férfi egy teherautót vezetett, amikor egy gránát eltalálta, majd a kocsi egy személyszállító busznak ütközött. A buszban ülől nem sérültek meg, de a teherató sofőrje meghalt. Egy  nő egy garázsszövetkezetben halt meg, ahová a fiával együtt a kutyákat etetni mentek - írta a RIA Novoszty.

13:22
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Szabotőrökre csaptak le az oroszok

Az orosz hadsereg meghiúsította az ukrán szabotőrök beszivárgási kísérletét Szumi térségéből - írta a RIA Novoszty az orosz védelmi minisztérium közlésére hivatkozva. Az oroszok egy ukrán drón-összeszerelő műhelyt is megtámadtak a Szumi területen, Konotop település közelében. 

14:38
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Szavazóhelyiségeket akartak megtámadni az ukránok

Földalatti harcosok segítettek csapást mérni az ukrán csapatok állásaira a Dnyeper jobb partján Herszon régióban - közölte Volodimir Saldo, a régió kormányzója a Telegram-csatornáján. Az Ivanovka és Antonovka településeken lévő drónok irányító csoportjait, valamint Tokarevkában egy mobil aknavetőt és Vetrovoje faluban egy radarállomást semmisítettek meg. Az oroszok szerint az ukrán hadsereg a Dnyeper bal partján, a Herszon megyében található szociális létesítményeket köztük szavazóhelyiségeket  akartak megtámadni. 

 

 


 

16:34
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz olajfinomítót ért ukrán dróntámadás

Ukrán dróntámadás érte szombaton az oroszországi Szamara régióban lévő Szizsran olajfinomítót, és támadást kíséreltek meg a novokujibisevszki olajfinomító ellen is - közölték a helyi hatóságok.

Dmitrij Azarov, a régió kormányzója elmondta, hogy a támadás következtében kigyulladt egy kőolajtermék-konténer a szizsrani olajfinomítóban, hozzátéve, hogy az előzetes adatok szerint nem voltak áldozatok. Azt is elmondta, hogy a novokujibisevszki finomító elleni támadási kísérletet elhárították, és nem jelentettek áldozatokat.

 

17:31
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz támadás a donyecki régióban

Orosz tüzérségi támadásban meghalt egy 51 éves férfi Ukrajna donyecki területén - közölte Vadim Filascskin regionális kormányzó.

Egy másik férfi megsebesült a támadásban, őt kórházba szállították.

Az oroszok a héten mintegy 11 ezer alkalommal támadták a donyecki rágiót - mondta Filaskin - írja a The Guardian.

18:28
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Tovább nőtt az Odesszát ért támadás áldozatainak száma

A legfrissebb adatok szerint 21-en haltak meg a dél-ukrajnai Odessza városát ért orosz támadásokban, a megyében szombatra gyásznapot rendelt el a helyi kormányzói hivatal.

Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat a Telegramon közölte, hogy a kórházban meghalt egy 39 éves tűzoltó. A megyei kormányzói hivatal pedig azt írta közleményében, hogy negyven sérültet ápolnak kórházban, akik közül kilencnek az állapota súlyos.

 

19:21
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Az olasz védelmi miniszter szerint nem dönthet a háborúról két vagy három ország a 27 tagú EU-n belül

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban nem hozhat döntéseket szűk körű találkozókon két vagy három ország a 27 tagú Európai Unión belül - jelentette ki Guido Crosetto olasz védelmi miniszter szombaton arra az új koalícióra utalva, amelyet Berlin, Párizs és Varsó jelentett be az előző nap.

Crosetto hibás jelzésnek és módszertani tévedésnek nevezte a pénteki berlini hármas találkozót, mert szerinte az gyengíti a demokratikus országok alkotta frontot.

"Micsoda hiba ez az előre rohanás! Ha nem vagyunk egységesek, Putyint segítjük győzelemre" - hangoztatta az olasz jobbközép kormány védelmi minisztere a La Repubblica című napilapnak nyilatkozva.
    

Olaf Scholz német kancellár az Emmanuel Macron francia elnökkel és Donald Tusk lengyel kormányfővel folytatott megbeszélése után bejelentette: új koalíciót hoznak létre Ukrajna szövetségesei annak érdekében, hogy nagy hatótávolságú tüzérségi eszközökkel tudják ellátni Kijevet az Oroszországgal szembeni háborújában.

20:26
március 16, 2024
Vágólapra másolva!

Moszkva szerint megsokszorozódtak az ukrán "terrortámadások" az orosz elnökválasztás idejére

Ukrajna megsokszorozta Oroszország elleni "terrortámadásait" az elnökválasztás idejére, hogy ezáltal további anyagi támogatást és halált okozó fegyvereket kapjon a Nyugattól - jelentette ki az orosz külügyminisztérium, szombaton kiadott közleményében.

Moszkva szerint a "kijevi korrupt rezsim" ily módon akar bizonyítani "nyugati gazdáinak".

"Minden olyan esetet, amelyben terrorista módszereket alkalmaznak a népakarat kifejezésének befolyásolására, (az orosz hatóságok) gondosan rögzítenek és alaposan kivizsgálnak, az elkövetők pedig elkerülhetetlenül súlyos büntetésben részesülnek" - szögezte le közleményében a tárca.
    

A minisztérium szerint intenzívebbekké váltak "az ukrán szabotőrcsoportok" oroszországi behatolási kísérletei, de ezeket az orosz fegyveres erők rendre meghiúsítják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről