A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Majdnem megölt valakit egy elszabadult fűrészlap - videó

Elszabadult a fűrészlap
Elképesztő videó a világ legnagyobb mázlistájáról
Vágólapra másolva!
Egy biztonsági kamera is rögzítette az Oregon állam beli Eugene-ban egy férfi rendkívül szerencsés esetét. Bár a baleset utáni poszttaumás stressz garantált – egy karcolás nélkül megúszta, ahogy egy hatalmas betonvágó fűrészlap a közeli építkezésről kiszabadulva átrepült a parkolón, és a körfűrész beleállt az épület bejáratába, pontosan oda, ahová pár másodperccel azelőtt belépett.  
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban az Origo is megírta, a balesetes videó képkockáin jól látható, ahogy Shane Reimche a Quicktrips Neighborhood Marketbe ment vásárolni, amikor csattanást és kiabálást hallott, majd füstfelhőt és egy árokba zuhanó férfit látott. És egy kétméteres pengét. Mint mondta: "Az utolsó pillanatban sikerült elbújnom”. 

Éppen beléptem az üzletbe, rátettem a kezem a szupermarket kilincsére, amikor hangos csattanást és kiabálást hallottam. Majd láttam, hogy egy fickó az árokba esik és egy méteres fűrészpenge száguld felém

- mondta Reimche.

 

Az elképesztő videó képkockáin jól látható, ahogy az elszabadult fűrészlap a bolt falába fúródott, alig néhány centire attól a helytől, ahol Reimche éppen állt, majdnem megölte a fűrész.

Így “kell” megúszni egy balesetet: elképesztő felvétel 

A fűrészes videó nem az első megrázó eset az államban, amit egy bolt biztonsági kamerája is rögzített. A videón jól látható, ahogy az elszabadult fűrész beszorult az üzlet falába, három ember segítségére volt szükség, hogy eltávolítsák - írja a HuffPost. Az építkezésen dolgozó vállalkozó elmondta, hogy a munkások egy szivárgó gázszelepet javítottak, és a gépkezelő hibája okozta a fűrészlap irányíthatatlanná válását. 

A munkást felfüggesztették, amíg az esetet felülvizsgálják.

A biztonsági kamerás felvétel hihetetlenül szerencsés főszereplője még mindig feldúlt volt az incidens miatt, amikor a fűrészes baleset másnapján interjút adott: "Megrázó volt. Remegtem a boltban. Eltartott egy darabig, mire beszélni tudtam. Az a dolog hatalmas volt."  
Nem az oregoni baleset az első, amelyet szerencsésen megúsztak az érintettek, a hír kapcsán mi is összeszedtünk néhány hasonlóan végződő esetet a közelmúltból videón:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!