Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

A brit kormány titkos UFO-vizsgálatokat indított

Vágólapra másolva!
A brit védelmi minisztérium (HM) titkos csoportot hozott létre az UFO-észlelések kivizsgálására körülbelül 70 évvel ezelőtt. Érdekes információk kerültek napvilágra.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban a Pentagon az All-domain Anomalia Resolution Office (AARO) létrehozását követően UFO-találkozásokat vizsgáló jelentéseket tett közzé. Legutóbbi jelentésük idén márciusban került nyilvánosságra, amelyben azt írták, nem bizonyítható, hogy a tengerészek, katonák UFO-észlelései valóban földönkívüli élethez köthetők lennének - írja a Daily Record.

A britek most jöttek rá, hogy az ő kormányuk is részt vett hasonló vizsgálatokban. 

1950-ben az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma létrehozott egy titkos szervezetet az UFO-k kutatására, a Flying Saucer Working Party néven. Ez egy éven belül feloszlott

- olvasható a BBC TV QI közösségi médiában megosztott bejegyzéséből.

Sir Henry Tizard, aki akkoriban a HM tudományos főtanácsadójaként dolgozott, még 1950 októberében létrehozta a Repülő csészealj-munkacsoportot. Amikor 1951 júniusában nyilvánosságra hozták átfogó végső vizsgálatuk eredményét, hasonlóan amerikai kollégáikhoz, arra a következtetésre jutottak, hogy minden jelenség, amelyet vizsgáltak, valamilyen szinten megmagyarázható.

A Daily Star szerint a csoport arra a következtetésre jutott, hogy minden egyes rejtélyes megfigyelés négy tényező közül egy vagy több következménye volt: csillagászati ​​vagy meteorológiai jelenségek, téves azonosítás, optikai illúziók és pszichológiai téveszmék vagy álhírek.

Megállapításaik arra a következtetésre jutottak: 

Ennek megfelelően nagyon erősen javasoljuk, hogy ne folytassák a bejelentett titokzatos légi jelenségek további vizsgálatát, kivéve, ha bizonyos tárgyi bizonyítékok nem állnak rendelkezésre.

A Project Condign néven ismert második UFO-vizsgálatot 2000-ben fejezték be, de csak 2006-ban hozták nyilvánosságra. Ismét megállapították, hogy az UFO-észlelések többsége téves - írja a Bors.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről