A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 843. napjáról.

 

06:32
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:35
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz támadás Szumi ellen, egy halott, hét sebesült

Az oroszok tegnap nyolc települést támadtak meg Szumi területen, egy civil meghalt, hét pedig megsebesült - jelentette a terület katonai közigazgatása.

06:37
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 15 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 7351 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 8326 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 49 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

07:15
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Három ukrán drónt lőttek le orosz terület felett

Az orosz védelmi minisztérium bejelentése szerint a légvédelmük tegnap három ukrán drónt lőtt le rosztovi terület felett. (tass.ru)

08:15
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán ellentámadás Kupjanszknál

Mintegy 30 km-es frontszakaszon indítottak ellentámadást az ukránok Kupjanszk irányában, de ezt az oroszok visszaverték – írta az orosz állami hírügynökség. Az ukránok a többszöri sikertelen próbálkozás után visszatértek állásaikba, írta a portál egy katonai szakértőre hivatkozva.

09:41
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Putyin szerint több mint 600 ezer orosz harcol Ukrajnában

Egy orosz katonai személyzettel tartott nyilvános rendezvényen Vlagyimir Putyin azt állította, hogy 2023 decemberében 617 000 katona harcolt Ukrajnában - írja a The Independent. 

Ez az első alkalom, hogy Putyin nyilvánosan elismerte katonáinak több százezres nagyságrendű bevetését Ukrajnában.

 

10:22
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Scholz Putyint szidja

A G7 vezetői nem vitatták meg pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök ábékejavaslatát, "mivel mindenki tudta, hogy nem komolyan gondolják" - mondta Olaf Scholz német kancellár. "Mindenki tudja, hogy ezt a javaslatot nem gondolták komolyan, hanem a svájci békekonferenciához volt köze" - mondta a ZDF televíziónak adott interjúban.

 Scholz Olaszországból nyilatkozva azt mondta, hogy Putyin javaslatai - hogy Ukrajna hagyjon fel teljesen négy, részben Oroszország által megszállt tartományt, hagyja abba a harcokat és mondjon le a NATO-tagságra irányuló törekvéséről 

 - csak arra irányultak, hogy eltereljék a figyelmet a csúcstalálkozóról.

 

11:20
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Egy orosz repülőgép megsértette a svéd légteret pénteken

Egy orosz repülőgép pénteken megsértette a svéd légteret a balti Gotland szigetétől keletre, és két svéd vadászgép találkozott vele - közölte a svéd fegyveres erők szóvivője, írja a The Guardian. 

A szóvivő a TT helyi hírügynökségnek elmondta, hogy a svéd védelmi erők üdvözölték az orosz repülőgépet, de nem kaptak választ tőle

12:03
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna hét orosz támadást vert vissza

A brit sajtó arról ír, hogy az ukrán erők közölték, hogy hét ellenséges támadást vertek vissza Orihivben és a Dnyeper folyó partján. Az Ukrán Déli Védelmi Erők a Telegramon közölték: "A Déli Védelmi Erők műveleti zónájában folytatódik a mindennapos ütközetelhárítás és az ellenséges támadások visszaverése.

Az ellenség nem mond le arról a szándékáról, hogy kiiktassa egységeinket elfoglalt állásaikból. Az elmúlt nap folyamán az oroszok 7 támadást hajtottak végre Orihiv irányában. Nem jártak sikerrel"

 -írták.

A Dnyeper bal partján, az ideiglenesen megszállt Herszon területen az ellenség 1 támadást indított. Miután veszteségeket szenvedett, visszavonult eredeti állásaiba. A védelmi erők továbbra is átfogó intézkedéseket hajtanak végre az állások megtartása érdekében.

 - tették hozzá.

13:06
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Három ember meghalt Donyeckben

Három ember meghalt, öt másik pedig megsebesült a kelet-ukrajnai Donyeck megyében lévő Ulakly faluban orosz támadásokban - írta szombaton a helyi kormányzó, Vadym Filashkin a Telegramon.

Elmondása szerint a falut kazettás bombák találták el, hozzátéve, hogy közigazgatási épületek, egy magánház, egy üzlet és nyolc autó is megrongálódott.

 

14:01
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Az USA újabb segélycsomagot jelentett be Ukrajnának

Az USA bejelentette, hogy több mint 1,5 milliárd dollárt különít el Ukrajna energiaszektorának megerősítésére, a humanitárius szükségletek kielégítésére és a biztonság fokozására.

Az újabb segélycsomagot Kamala Harris amerikai alelnök jelentette be a békecsúcson - írja a Nexta.

15:00
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna a következő békecsúcstalálkozón Oroszországgal is tárgyalna

Ukrajna nem ellenzi a második békecsúcson az Oroszországgal való tárgyalásokat a saját feltételei szerint.

"Nincs kompromisszum a függetlenséggel, nincs kompromisszum a szuverenitással és a területi integritással kapcsolatban. Keressük a lehetőséget, hogy ezt a tervet bemutassuk Oroszország képviselőjének. Úgy gondoljuk, hogy ez a második békecsúcstalálkozón megtörténhet" - mondta Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője - írja a Nexta.

16:02
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

A britek fokoznák a nyomást Oroszországon

A Nyugatnak növelnie kell a nyomást Oroszországra válaszul az ukrajnai energiaszektort ért rakétacsapásokra - mondta David Cameron.

"Fel kell tennünk magunknak a kérdést: mitől fél Putyin? Attól fél, hogy feladjuk a szénhidrogének használatát. Attól fél, hogy elvesszük Oroszország befagyasztott állami vagyonát. Remélem, hogy a G7-ek e heti csúcstalálkozóján legalább abban megegyezünk, hogy a befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből hitelt nyújtunk Ukrajnának" - hangsúlyozta a brit külügyminiszter - írja a Nexta.

17:00
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Továbbra is nagy az orosz tüzérségi fölény az ukrán fronton

Oroszország tüzérségi fölénye a fronton arányaiban 5:1-re csökkent - írja a Nexta.

"Időbe telik a hajók megrakodása, amelyeknek aztán át kell kelniük az Atlanti-óceánon. De már látjuk az eredményeket. Oroszország tüzérségi fölénye az év elején 7:1 volt, mostanra azonban 5:1-re csökkent" - mondta Ivan Havriljuk ukrán védelmi miniszterhelyettes.

18:04
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Az amerikai alelnök 1,5 milliárd dolláros segélyt jelentett be Ukrajnának a svájci békekonferencián

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke több mint 1,5 milliárd dolláros (558 milliárd forint) segélyt jelentett be, részben Ukrajna energetikai ágazatának és humanitárius helyzetének támogatására a svájci Luzernben tartott nemzetközi békekonferencián.
Harris a találkozó plenáris ülésén tartott beszédében jelentette be a támogatást. Később Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozik.
    

Az alelnöki hivatal közlése szerint az 1,5 milliárd dollárból 500 millió dollár (186 milliárd forint) új energiaügyi támogatásra megy el, míg 324 millió dollárt (120 milliárd forint) a korábban bejelentett forrásokból csoportosítanak át Ukrajna energia-infrastruktúrájának sürgős javítására és egyéb szükségleteire.

"Ezek az erőfeszítések segítenek Ukrajnának reagálni az ukrán energetikai infrastruktúrát ért legutóbbi orosz támadásokra azáltal, hogy támogatják a helyreállítást, javítják Ukrajna ellenálló képességét az energiaellátási zavarokkal szemben, és megteremtik az ukrán energiarendszer javításának és bővítésének alapjait" - olvasható az alelnöki iroda közleményében.

19:01
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Többen meghaltak az oroszországi Belgorod megyében ukrán ágyúzás következtében

Hét civil meghalt az ukrán hadsereg tüzérségi támadásainak következtében pénteken az Ukrajnával határos délnyugat-oroszországi Belgorod megyében - közölte Telegram-csatornáján szombaton Vjacseszlav Gladkov helyi kormányzó.   

Scsebekino településen egy többlakásos társasház romjai alól négy holttestet emeltek ki szombaton a mentők, egy ötödik, egy nő, akit élve találtak, később a kórházban halt meg. Nem ismeretes, hogy a házat közvetlen találat érte volna. A kormányzó egy-egy további civil halottról tájékoztatott Oktyabrszkij és Murom településekről.

A nagyrészt elnéptelenedett Scsebekino az ukrán határtól mintegy öt kilométerre fekszik. Ukrán oldalon terül el Vovcsanszk városa, amely körül jelenleg heves harcok folynak.

19:53
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán férfit mentettek ki a Tiszából a román határőrök

Ukrán férfit mentettek ki a Tiszából a román határőrök, a 31 éves fiatalember Romániába próbált szökni, de elfogyott az ereje - közölte szombaton a határrendészet máramarosszigeti regionális felügyelősége.

 A közlemény szerint az eset péntek este történt, a román-ukrán határ szaraszói (Sarasau) szakaszán, ahol a Tisza képezi a határt. A 31 éves ukrán állampolgár kimerült volt, így nem tudott volna önerőből átúszni a romániai oldalra.

A szaraszói határőröket egy hosszúmezői (Campulung la Tisa) lakos értesítette, hogy a folyóban egy láthatóan kimerült férfi segítségért kiáltozik. A határőrök csörlős kötéllel siettek a segítésére, és húzták ki a romániai oldalra.
    

Az ukrán férfi menedékjogért folyamodott a román államhoz, ügyében illegális határátlépés miatt indult eljárás.

20:40
június 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna tovább támadja az orosz légvédelmi rendszereket a Krímben

Ukrajna szándékosan csapásokat mér a krími katonai létesítményekre, hogy Oroszország több légvédelmi rendszert telepítsen oda - írja az Institute for the Study of War amerikai nonprofit kutatócsoport és agytröszt.

Az elemzők szerint a Krímben lévő orosz légvédelmi létesítményekre mért további ukrán csapások alkalmatlanná tehetik a félszigetet, mint támaszpontot az orosz katonai műveletek számára.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!