Szimbolikus fotót osztott meg a Buckingham-palota Vilmos herceg születésnapján 

Vilmos,herceg
Fotó: AFP/Cameron Smith
Vágólapra másolva!
A walesi herceg június 21-én lett 42 éves. Egy, az édesapjával közös fotót tett közzé a palota a közösségi oldalaikon.
Vágólapra másolva!

A  cnews.fr úgy fogalmazott, ez egy ideális lehetőség a Buckingham-palota számára, hogy megmutassák a brit király és a nagyobbik fia közötti összhangot. Egy olyan képet osztottak meg a közösségi oldalaikon, amin III. Károly és a kis Vilmos herceg látható több mint 40 évvel ezelőtt. 

A fekete-fehér fotón az uralkodó a kezében fogja a kisfiát, mosolyogva nézi őt. 

A brit király rákkal küzd, de már egyre jobban van, gyakran látni őt nyilvános eseményeken. Azonban van egy dolog, ami nagyon aggasztja: egyre távolabb kerül az unokáitól. Meghan Markle és férje, Harry herceg kapcsolata igencsak feszült a királyi családdal, emiatt két gyerekük – Archie herceg és Lilibet hercegnő – nagyon kevés időt töltenek az Egyesült Királyságban. Károly király szeretné, ha kapcsolatuk rendeződne, ezért is könyörög a párnak, hogy látogassák meg őt.

III. Károly király már nagyon régen nem látta unokáit, ezért már többször meghívta Harry herceg családját a Balmorali kastélyba, egy nyári vakációra, azonban Meghan Markle nem hajlandó őket az Egyesült Királyságba vinni. A herceg korábban a királyi család többi tagjához hasonlóan közfinanszírozott biztonsági védelemben részesült, azonban ez a védelem megszűnt. Négy évvel ezelőtt mondtak le a királyi kötelezettségeikről, és költöztek Kaliforniába. 

Harry és a királyi család többi magas rangú tagja között azóta is feszült a viszony. Különösen feltűnő ez a feszültség és elhidegülés Harry és bátyja, Vilmos trónörökös - az Egyesült Királyság majdani uralkodója - között. 

A BBC egykori királyi tudósítója, Michael Cole úgy gondolja, hogy az uralkodó egyre szomorúbb, amiért több ezer kilométer választja őt el az unokáitól, és nem láthatja őket. Talán az valamelyest vigasztalja, hogy Vilmos herceg és a családja a közelében vannak. 

A walesi herceg jelenleg nagyon nehéz helyzetben van, nemcsak édesapja, de felesége is beteg. Katalin hercegné nemrég fél év után először mutatkozott a nyilvánosság előtt a család egy fontos eseményén. Most, Vilmos születésnapján, az Instagram-oldalukra újabb fotót töltöttek fel, amin a herceg a három gyerekével látható. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről