Rémálmok gyötrik az édesanyát a fia gyilkosának utazgatós posztjai miatt

A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Hét éve ismerhette meg a világ a magyar származású milliomos műkereskedő Laszlo von Vertes fiát, Bennet-et, miután brutálisan meggyilkolta brit barátját, Alex Morgan-t a svájci vakációjuk során. Azóta már szabadlábon van, vígan utazgat és kalandjairól a világhálón is rendszeresen beszámol. A kivégzett fiú édesanyját, Katja Faber-t pedig minden egyes poszt rettenetesen felzaklatja.
Vágólapra másolva!

Bennet van Vertes, a német - magyar arisztokrata család sarja még 2014-ben svájci nyaralásuk során gyilkolta meg a barátját, Alex Morgan-t, mert ketamin, kokain, különféle altatók és alkohol együttes hatása alatt valamiféle zöld színű UFO-nak látta őt. Az eset után a bíróság 12 és fél évre ítélte őt szándékos emberölés miatt, azonban a svájci ítélőtábla átgondolta, és végül gondatlan emberölésnek minősítette a történteket, így a milliomoscsemete már kilenc évvel később szabadlábra kerülhetett, aki azóta a világot járja, és kalandjairól a közösségi platformokon is folyamatosan posztolgat. 

Alex Morgan édesanyját, Katja Faber-t főleg a férfi azon fotója borította ki, amelyen a középső újját mutogatja szemtelenül a kamera felé. A fiát elveszítő édesanya még blogot is vezet, hátha ez segít neki feldolgozni a szörnyű tragédiát. 

image

"Ez egy aljas kép, amin a fiam gyilkosa röhögve mutat be a kamerának, miközben bejárja a világot. Mintha csak azt mondaná, hogy "kapj el, ha tudsz!” Nem érez semmi lelkiismeret-furdalást, amiért meggyilkolta a fiamat úgy, hogy egy gyertyatartót nyomott le a torkán. Beszéltem sok olyan szülővel, akinek a gyermeke gyilkosság áldozatául esett. Tőlük tudom, hogy nem vagyok egyedül azzal a traumával, amivel még jóval azután is meg kell küzdenem, hogy eltemették a gyermekemet"- nyilatkozta az asszony a Daily Mail-nek, aki az eset óta nem tud megszabadulni a fájdalmától. 

Azóta már kiderültek a részletek is a brutális gyilkossággal kapcsolatban: a ketamin, kokain, különféle altatók és alkohol együttes hatása alatt álló Bennet van Vertes előbb egy széttört üvegasztal darabjaival szúrta meg a barátját, majd egy arany dísztárggyal vágta fejbe őt, végül pedig egy gyertyatartót nyomott le a torkán, amitől végül megfulladt.

Kiderült, hogy a playboy-ként élő férfit már barátja meggyikolása előtt is vád alá helyezték, miután megerőszakolt egy nőt Londonban, de akkor felmentették, és ezt a tettét is kábítószer hatása alatt követte el. 

A Von Vertes egy magyar származású német nemesi család, amelynek tagjai hosszú ideje Svájcban élnek. Bennett apja, László von Vertes Zürichben egy galériát és műkereskedést üzemeltet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről