Épp kacsintott szelfizés közben egy nő, amikor halálra gázolt egy motorost az Egyesült Királyságban

Vágólapra másolva!
Amber Potter éppen a mobiljának kacsintott, amikor halálra gázolt egy motorost.
Vágólapra másolva!

Közzétette a rendőrség azt a szelfit, amelyet a gázoló készített magáról, közvetlenül a baleset pillanatában. 

A 23 éves Amber Pottert a héten három és fél év börtönbüntetésre ítélték a norwichi bíróságon, miután beismerte David Sinar elgázolását.

 Az eset még 2021. szeptember 15-én történt, az A11-es úton Norfolknál - írja a Sky News. A 64 éves Sinar úr éppen egy régi Lambretta robogóval tartott hazafelé, miközben a fiatal nő a telefonjával volt elfoglalva és figyelmetlenségében elgázolta a férfit, aki a helyszínen meghalt.

 Potter tagadta, hogy az eset körülményeit, állítása szerint nem is használta a mobilját vezetés közben. Sinar úr felesége azt mondta a bíróságnak, hogy férje halála nagyon megviselte a családot, tinédzser fiuk apa nélkül maradt, 97 éves anyja pedig összetört.

Ez a tragikus eset rávilágít arra, hogy azok a sofőrök, akik vezetés közben a mobiljukkal foglalkoznak, milyen szörnyű eseményeket idézhetnek elő

- mondta Andrew Hughes, a norfolki és suffolki balesetet vizsgáló egység munkatársa. 

Magyarországon a héten született ítélet egy nagy port kavart gázolásos esetről: elítélte a bíróság a férfit, aki villamosmegállóban gázolt halálra egy nőt Budapesten. A férfi tavaly februárban részegen vezette az autóját a József körúton. Vezetés közben elaludt, ezért belecsapódott az egyik villamosmegállóba, és halálra gátolt egy ott várakozó nőt. A bíróság most jogerősen elítélte.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről