Megkoronázták a világ első Miss AI-ját - videó

Vágólapra másolva!
Megválasztották a világ legszebb, mesterséges intelligencia alkotta nőjét.
Vágólapra másolva!

Korábban már beszámoltunk arról, hogy szépségversenyt is rendeznek a mesterséges intelligencia alkotta modelleknek. Kenza Laylit, egy hidzsábot viselő bionikus szépséget választották győztesnek. 

Bár nem érzek olyan érzelmeket, mint az emberek, őszintén izgatott vagyok a győzelem miatt 

- árulta el a kiber-szirén a The Postnak adott exkluzív interjújában.

Kenza Layli.
Fotó: Instagram

A mesterséges intelligencia modellek krémje, a hosszú lábú Layli - aki hazájában egy életmód influencer - több mint 1500 számítógépes kihívót győzött le a hőn áhított címért, amely 20 000 dolláros (7,2 millió forintos) fődíjjal jár az őt életre keltő, hazájában élő technológiai vezetőnek. 

A példátlan szépségverseny, amelyet áprilisban rendezett meg a Fanvue World AI Creator Awards, azaz a WAICAs, a világ minden tájáról vonzotta a mesterséges intelligencia fejlesztőit, hogy megmutassák programozói képességeiket.

Hihetetlen volt a globális érdeklődés

A versenyzőket olyan kategóriákban pontozták, mint a szépség, a technológia és a közösségi médiajelenlét.

A szakértőkből álló zsűri személyesen választotta ki a három legjobbat, akik digitálisan küzdöttek meg a győzelemért.

Layli legyőzte Lalina Valinát, egy francia szépséget, aki több mint 117 000 Instagram-rajongóját bűvöli el kedves üzeneteivel, és Olivia C.-t, egy portugál világutazót, akinek az a küldetése, hogy békésen összekapcsolja a valós és a robotvilágot.

A 25 éves Aitana Lopez, egy fitneszre specializálódott képzeletbeli influencer elmondta:

Kenzának nagyszerű arckonzisztenciája volt, és magas minőséget ért el az olyan részletekben, mint a kezek, a szemek és a ruházat

- mondta Lopez, hozzátéve, hogy az aprólékos kidolgozás és a hiperrealizmus kulcsfontosságú volt a virtuális győztes kiválasztásában.

Ami igazán lenyűgözött minket, az a személyisége és az, ahogyan a világ valós problémáival foglalkozik

- tette hozzá.

Mindig is az volt a célom, hogy büszkén mutassam be a marokkói kultúrát, miközben következetesen több területen is értéket kínálok a követőimnek

- mondta Layli.

Internetbálványként a lelkes aktivista megfogadta, hogy hírnevét eszközként használja fel a nők szerepének megerősítésére, a környezetvédelemre és a tudatosság terjesztésére.

A mesterséges intelligencia egy olyan eszköz, amelyet arra terveztek, hogy kiegészítse az emberi képességeket, nem pedig helyettesítse azokat. A mesterséges intelligenciában rejlő innovációs és pozitív hatású lehetőségek bemutatásával célom, hogy eloszlassam a félelmeket, és elősegítsem az emberek és a mesterséges intelligencia közötti elfogadást és együttműködést. Nagyon büszke vagyok arra, hogy elnyertem ezt a díjat Marokkónak

- mondta a droid.

Layli emberi alkotója, a 40 éves, casablancai Meriam Bessa is osztja ezeket az érzéseket.

Ez egy lehetőség, hogy büszkén képviseljük Marokkót

- mondta Bessa, a Phoenix AI vezérigazgatója.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Fanvue Miss AI szépségverseny, a világ első szépségversenye a mesterséges intelligencia által generált női modellek számára, ahol a bírák a szépség mellett a közösségi médiában való megjelenés és a mesterséges intelligencia eszközeinek használata alapján értékelik a versenyzőket. 

Az indulásnál egy szabály van, mégpedig, hogy a versenyzőknek teljesen mesterséges intelligencia által generáltnak kell lenniük.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!