A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Koreai titkosügynök lehet az amerikai újságíró felesége

Vágólapra másolva!
Támadások kereszttüzébe került a Washington Post rovatvezetője a felesége miatt, akiről azt állítják, hogy egy dél-koreai ügynök.
Vágólapra másolva!

Max Boot a Washington Post baloldali rovatvezetője nagy médiabotrányba keveredhet felesége miatt. Az igazságügyi minisztérium a múlt héten 

vádat emelt Boot feleségével, Sue Mi Terry-vel, a CIA egykori elemzőjével és a Nemzetbiztonsági Tanács magas rangú tisztviselőjével szemben.

 A nő 2008-ban lemondott a CIA-ban betöltött tisztségéről mielőtt kirúgták volna, az ügynökség ugyanis aggódott a dél-koreai hírszerzőkkel való kapcsolatai miatt. 

Sue Mi Terry-t azzal vádolják, hogy luxusajándékokért cserébe titkos ügynökként járt el a dél-koreai hírszerző szolgálatnál. 

Terry, aki Szöulban született és honosított amerikai állampolgár, tagadta a vádakat. Július 16-án nyilvánosságra hoztak egy szövetségi vádiratot, amely szerint Sue Mi Terry 2013-tól a dél-koreai kormány nem bejegyzett ügynökeként járt el. 

A férje, Max Boot arról ismert, hogy hevesen kritizálja Donald Trumpot és lelkes híve a Russiagate-nek, aki azt állította, hogy a volt elnök orosz ügynök - írja a New York Post. A Fox News Digital kilenc olyan véleménycikket számolt meg, amelyeket a feleség, Terry írt vagy társszerzőként járult hozzá a megírásához. A Nemzeti Újságíró Központ programigazgatója szerint 

Boot azért vált ismertté, mert „hajlandó volt a Trump-korszak  külföldi hatalomátvételét állító összeesküvések terjesztésére

 Most nagy veszélybe kerülhet a karrierje és az elbocsájtásának a hiányában komoly bírálatok érhetik a Washington Postot is.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!