A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában a Paks hazai pályán 3-0-ra nyert a ciprusi AEK Larnaca ellen, így jelentős előnyből várhatja az idegenbeli visszavágót.

A magyar kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Paks európai kupaszereplése nem indult jól, mivel az Európa-liga első selejtezőkörében 4-0-ra kikapott hazai pályán a román másodosztályban szereplő vajdahunyadi Corvinul Hunedoara együttesétől. A visszavágót ugyan 2-0-ra megnyerte Bognár György csapata, de ez a továbbjutáshoz kevés volt. A Paks átkerült a Konferencia-ligába, ahol a Gyurcsó Ádámot foglalkoztató ciprusi AEK Larnaca várt rá a selejtező második fordulójában.

A 17. percben óriási bombagóllal szerzett vezetést a Paks, Haraszti Zsolt kapott labdát a 16-oson belül és kissé éles szögből fanasztikusan lőtte ki a jobb felső sarkot. 

Bognár György csapata őrizte az előnyét, majd a félidő vége előtt nagy csapás érte, mert egy ütközés után a hétszeres magyar válogatott Hahn János megsérült. 

Az NB I korábbi gólkirálya nem tudta folytatni a játékot, hordágyon kellett levinni a pályáról.

Hahn Jánost sérülés miatt hordágyon kellett levinni a pályáról
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Támadó szellemben kezdte a második félidőt az előzetesen esélyesebbnek tartott ciprusi együttes, mégis a magyar csapat tudta növelni az előnyét. A 61. percben Vécsei Bálint passza után Tóth Barnabás fordult le a védőjéről, majd 14 méterről leadott lövésébe már csak beleérni tudott a Larnaca kapusa. 

A 71. percben megint a Paks szerzett gólt, a nyáron érkezett Ötvös Bence egy szöglet után kapásból bombázott a ciprusi kapuba. 

A hajrában fokozták a nyomást a vendégek, az utolsó percekben még Szappanos Péternek kellett védenie egy nagyot, de az eredmény már nem változott. A magyar kupagyőztes 3-0-ra nyert, így magabiztos, háromgólos előnyből várhatja az egy hét múlva esedékes idegenbeli visszavágót.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Paksi FC-AEK Larnaca (ciprusi) 3-0 (1-0)
Paks, 2898 néző, v.: Dennis Higler (holland)
gólszerzők: Haraszti (17.), Tóth (61.), Ötvös (74.)

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!