Ezeket lehet tudni Matthew Crooksról, a Trump elleni merénylőről

Fotó: Twitter
Vágólapra másolva!
Az FBI azonosította Thomas Matthew Crooks 20 éves nyugat-pennsylvaniai férfit, aki szombaton a Pennsylvania állambeli Butlerben tartott kampányrendezvényen merényletet kísérelt meg Donald Trump ellen.
Vágólapra másolva!

A 20 éves férfi a jelentések szerint a kisvárosban tartott nagygyűlésen egy háztetőről, mintegy 130 méteres távolságból többször lőtt Trumpra, akinek a jobb fülének felső részét találta el, miközben az elnökjelölt a jövő heti, Milwaukee-ban tartandó republikánus nemzeti konvenció előtt a gyűlés résztvevőihez beszélt.

A merénylet során egy résztvevő meghalt, Crooksot pedig agyonlőtték.

"Az FBI azonosította a Pennsylvania állambeli Bethel Parkban élő 20 éves Thomas Matthew Crooksot, mint a Donald Trump elleni július 13-án, a pennsylvaniai Butlerben elkövetett merénylet elkövetőjét" - közölte az FBI a Fox News Digitalhoz eljuttatott közleményében. "Ez továbbra is aktív és folyamatban lévő nyomozás".

A 20 éves  Thomas Matthew Crooks Bethel Parkban élt, amely Pittsburgh külvárosa, körülbelül egy órányira délre a merénylet helyszínétől.

Crooks 2022-ben érettségizett a Bethel Park-i középiskolában. Ő volt az egyike annak a közel két tucat diáknak az iskolából, akik 500 dolláros jutalmat kaptak a Nemzeti Matematikai és Tudományos Szervezettől.

A ballagási ünnepségéről készült felvételen látható, ahogy taps közepette sétál a színpadon, és röviden pózol az iskola egyik tisztviselőjével - számolt be a New York Times.

Crooks egyes sajtóinformációk szerint republikánusnak volt regisztrálva, de más lapok ezt cáfolták.

Életkora miatt csak a 2022. november 8-i helyi választásokon vett részt. A feljegyzések szerint a férfi 15 dolláros adományt juttatott a Progressive Turnout Projectnek, egy chicagói székhelyű politikai akcióbizottságnak, amely támogatja a demokraták jelöltjeit, a szervezet szerint segítik a fiatalokat, a kisebbségeket és az alacsony jövedelműeket - írja a Fox News.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről