A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

A polgárháború szélén Nagy-Britannia, miután egy ruandai férfi megölt három kislányt

Vágólapra másolva!
Szörnyű zavargások törtek ki Angliában, mert egy 17 éves migráns hátterű fiú megkéselt három kislányt, akik belehaltak a sérüléseikbe. Az emberek dühösek, elegük van abból, hogy a hatóságok tehetetlenek az erőszakos migránsokkal szemben. A munkáspárti brit miniszterelnök felháborodottan utasította vissza Elon Musk szavait, aki szerint Nagy-Britanniában a polgárháború elkerülhetetlen. Megoldást azonban nem tudott mondani. Mutatjuk a részleteket!
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb gondot jelent Európa-szerte a migránsbűnözés. Egyre többször és egyre brutálisabb bűncselekményeket követnek el, gyakrabban már a fiatalabb migráns hátterű fiatalok. Legutóbb Angliában történt borzalmas eset, és láthatóan a hatóságok egyre tehetetlenebbek a bűnöző bandákkal és a magányos elkövetőkkel szemben is.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, az angliai Southportban tartott rendezvényen egy őrjöngő férfi késsel támadt a gyerekekre. A késelés egy 6-11 év közötti gyerekek számára tartott, Taylor Swift-témájú tánc-, jóga- és karkötőkészítő rendezvényen történt.

Police clash with far-right protesters in Rotherham
Rohamrendőrök intézkednek, amikor egy nagy bevándorlásellenes tüntetés erőszakba torkollott

A hatóságok az ügyben őrizetbe vettek egy 17 éves ruandai származású fiút gyilkosság és gyilkossági kísérleti gyanújával. Egy kést is találtak nála.

A rendőrség szerint ugyan a tett indítéka nem világos, az esetet egyelőre - érthetetlenül - nem terrorcselekményként kezelik. Hozzátették: a késelés ügyében nem keresnek további személyeket.

tüntetés, anglia, migráns
Fotó: Roland LLOYD PARRY / AFP

A felháborodás miatt gyújtogattak a hétvégén

Azt is megírtuk, hogy az Egyesült Királyságban elszabadultak az indulatok a southporti brutális ámokfutást követően, miután kiderült, hogy három kislány meghalt. A hatóságok egész hétvégére zavargásokra számítottak. Múlt péntek este Sunderlandet gyújtották fel a randalírozok.

gyilkosság
Ezt a három ártatlan kislányt ölték meg.
Fotó: BBC

Tartalékos ügyvédeket hívtak be, továbbá a veszélyeztetett területeken börtöncellákat szabadítottak fel a Daily Mail cikke szerint. Több mint 35 tüntetést terveztek az Egyesült Királyság városaiban, és félő volt, hogy a héten már látott, rendőrökre támadó jelenetek megismétlődhetnek.

Sunderlandet péntek este ostrom alá vették,  fiatalok felgyújtottak egy rendőrőrsöt, és kifosztottak üzleteket, miközben a huligánok téglákkal és rakétákkal támadtak a rendfenntartókra, miután Southport parlamenti képviselője gusztustalannak és undorítónak nevezte a keddi rendbontókat, akik megtörik a gyászt. 

tüntetés
Fotó: Darren Staples / AFP

Több száz fős tömeg vonult végig az északi város utcáin. Patrick Hurley, Southport parlamenti képviselője brutálisan nekiment a lázadóknak, amikor a Timesnak azt mondta: 

a rendőrök, akiket kedd este megtámadtak, sok esetben pontosan ugyanazok a rendőrök voltak, akik egy nappal korábban valószínűleg életük legtraumatikusabb napját élték át, amikor a helyszínen voltak közvetlenül a támadás után. Aztán 24 órával később már téglákkal dobálják őket. Ez teljesen undorító. És ezt szélsőségességnek kell nevezni. Ez egy felbolydult város nyers érzelmeinek elrablása. Elrabolták a családok gyászát.

tüntető, anglia
Dühös tüntetők. Fotó: BENJAMIN CREMEL / AFP

 

Nem sikeres a migránsok integrálása

A Telegraphnak nyilatkozó Kemi Badenoch, volt gazdasági és kereskedelmi miniszter arra figyelmeztetett, hogy nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni a feszültséget: "azt kellene mondaniuk, hogy világosabb stratégiára van szükségünk az integrációval kapcsolatban, ami jelenleg nincs meg. Ehelyett úgy teszünk, mintha minden rendben lenne, és csak néhány rossz almáról lenne szó, ami néha így is van. De ha sikeres, több fajú országot akarunk, akkor erőfeszítéseket kell tennünk ennek érdekében. Nem tehetünk úgy, mintha nem lennének feszültségek."

Múlt szerda este több mint 100 tüntetőt tartóztattak le a Whitehallban, ahol üvegeket és konzervdobozokat dobáltak a rendőrökre, és erőszak tört ki a Durham megyei Hartlepoolban, valamint Manchesterben az Oldham Roadon lévő Holiday Inn előtt. Múlt csütörtökön Sir Keir Starmer miniszterelnök új "nemzeti" választ jelentett be a rendbontásokra, amely összekapcsolja a rendőri erőket az egész országban. 

 

gyász
Sokan gyászolják a kislányokat.
Fotó: PETER POWELL / AFP

Migránshátterű kamasz mészárolta le a kislányokat

Megnevezték a támadót: Axel Rudakubanának hívják, ő egy 17 éves migránsgyerek, aki késsel támadt a hatéves Bebe King, a hétéves Elsie Dot Stancombe és a kilencéves Alice Dasilva Aguiar gyermekekre. A tinédzser ellen három rendbeli gyilkosság és 10 rendbeli gyilkossági kísérlet miatt vádat emeltek; előzetes letartóztatásba helyezték.

A liverpooli bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, az indítékát nem közölték. A bíró engedélyezte, hogy nyilvánosságra hozzák az elkövető nevét, közölték, hogy egy fiatalok számára fenntartott fogdába szállítják.

migráns, tüntető
Ez a migránsfiú ölte meg a kislányokat.
Fotó: Mirror

A 17 éves Axel Rudakubana Cardiffban született ruandai szülőktől, a Southport melletti Banks faluban lakik.

Még nyomoznak a hatóságok

Ursula Doyle helyettes főügyésze a következőket mondta: 

minden érintettet emlékeztetünk arra, hogy a vádlott ellen büntetőeljárás folyik, és joga van a tisztességes eljáráshoz.

Rendkívül fontos, hogy ne kerüljön sor olyan bejelentésekre vagy információk online megosztására, amelyek bármilyen módon sérthetik az eljárást. Lélekben ott vagyunk a családokkal, akik érintettek ebben a megrázó eseményben - mondta.

Serena Kennedy, a merseyside-i rendőrség egyik vezető tisztviselője elmondta: 

bár ezek a vádak jelentős mérföldkövet jelentenek a nyomozásban, ez továbbra is egy élő nyomozás marad,

és továbbra is együttműködünk partnereinkkel a lancashire-i rendőrségtől és az északnyugati terrorellenes rendőrségtől. 

Nem lehet felfogni, ami történt

A rendőrségen keresztül kiadott közleményében Bebe családja így fogalmazott:

szavakkal nem lehet leírni azt a pusztítást, amely a családunkat sújtotta, miközben megpróbáljuk felfogni kislányunk, Bebe elvesztését!

Alice családja ezt mondta: "Mosolyogj és táncolj tovább, ahogy mindig tetted hercegnőnk! Ahogy mondtuk neked, a hercegnőnk vagy, és ezen senki nem változtat! Szeretünk, a hős apukád és anyukád!"

Néhány napja arról is beszámoltunk be, hogy gyilkossági kísérlet miatt letartóztattak egy tinit Angliában, aki egy 30 éves férfire támadt. De sok más migránsok által elkövetett támadás történt az utóbbi időben Európában. A párizsi megnyitó előtt például öt migráns erőszakolt meg egy fiatal nőt. 

A 42 éves Mohammed Imran Ali Akhta egy rotherhami bűnbanda tagjaként több szexuális bűncselekményt is elkövetett - beleértve szeméremsértést és szexuális erőszakot - ami miatt eddig 23 évet töltött börtönben. Nemrég kiderült róla, hogy egy 13 éves lányt is megerőszakolt, ami miatt újabb 12 évet kapott.

Összességében az angliai eset is annak példája, hogy a nyugat-európai hatóságok tehetetlenek az erőszakos migránsokkal szemben, integrálni nem tudják őket. A feszültség pedig egyre nagyobb bennük, így vélhetően egyre több migránsok által elkövetett erőszakos cselekmény fog még történni Európa-szerte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!