Fogócskázó gyerekek törtek össze egy több mint 23 millió forintot érő üveg Disney-kastélyt

Vágólapra másolva!
Két kisgyerek fogócskázott az egyik kínai múzeumban, ami közben átfutottak egy védőszalagon, és nekimentek egy a Disney ikonikus kastélyának üvegből készült szobrának, ami miatt az a földre esett és összetört. A szobor értéke 50 ezer font, ami több mint 23 millió forint.
Vágólapra másolva!

Egy család a sanghaji üvegmúzeumban volt, amikor a gyerekek játszani kezdtek. 

Fogócska közben a gyerekek átmentek egy védőszalagon, és nekimentek Disney ikonikus, Hamupipőke-kastélyáról mintázott üvegszobornak. Emiatt a szobor leesett a földre és összetört. 

A fújt üvegkastély nagyjából 60 kilós és 50 ezer font az értéke, a tornyai 24 karátos aranyból készültek.

Manuel Arribas készítette a szobrot, mintegy 500 óra alatt. 

A szobrot 2016-ban mutatták be, a múzeum fennállásának ötödik évfordulója alkalmából. Az egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni a szobor javítása - írja a Mirror

A múzeum felhívta a látogatók figyelmét arra, hogy ne rohangáljanak, és ne játszanak a múzeumban, tartsák be az irányelveket és ne menjenek át a védőszalagon. Ezenfelül elnézést kértek a látogatóktól azért, mert nem láthatják teljes egészében a palotát. A múzeum felvette a kapcsolatot a szakemberekkel a javítással kapcsolatban, a gyerekek szülei pedig elnézést kértek és megígérték, hogy vállalják a javítás költségeit. 

Ahogyan azt korábban megírtuk, a brit Disney-rajongók álma válhat valóra, hiszen akár az egész nyarat a floridai Orlandóban, a Walt Disney World Resort szívében tölthetik - így első kézből tapasztalhatják meg a "Disney-varázslatot". A szórakoztató park ugyanis csereprogramot indított az Egyesült Királyságban és Írországban tanuló diákok számára, akik a nyári szünetet Amerikában tölthetik. A sikeres pályázóknak lehetőségük lesz a világ minden tájáról érkező vendégekkel való találkozásra, a park területén különböző munkakörökben dolgozhatnak majd.

Megoldhatta a VR-ban való mozgás gondját a Disney. A virtuális valóság egyik óriási gondját a szimulált terekben való helyváltoztatás jelenti, a felhasználók jellemzően kénytelenek egy helyben ülni vagy állni, és valamiféle játékvezérlővel mozgatni magukat. A terekben való járás lehetővé tételére eddig csak átalakított futópadnak mondható eszközöket találtak fel, azonban ezek kényelmetlenek, nagy helyet foglalnak, nem túlságosan praktikus eszközök. A Disney most váratlanul előállt a problémát potenciálisan megoldó találmánnyal, a HoloTile névre keresztelt csemperendszere képes a virtuális terekben való járás során a kívánt irányban elmozogni a rajta állók alatt, akár a felületére tett tárgyak mozgatására is képes.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!