A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gombászó férfira támadt egy medve

medve
Képünk illusztráció!
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Gombászó férfira támadt egy medve Hargitán, az erdélyi Csatószeg közelében kedden. Az áldozat kórházban van, állapota stabil.
Vágólapra másolva!

Ismét emberre támadt egy medve Romániában, ezúttal egy gombászó férfira Csatószeg közelében.

 Az eset kedden történt, az áldozat több sérüléssel került kórházba, állapota stabil - tájékoztatott az MTI. 

Kozma István polgármester a támadás után összehívta a medvetámadás esetén beavatkozni hivatott csapatot, de az állatot már nem találták a helyszínen. A térségben évek óta nem történt medvetámadás, a környéket gyakran látogatják a nagyvadak.

A férfi több helybéli társaságában gombászott a falu térségében, amikor rátámadt a nagyvad

 - nyilatkozta Kozma István. Egy hárombocsos anyamedve támadt a férfira, akinek társai vödrökkel zajt csaptak és kutyáik segítségével elűzték az állatot. Az áldozatot szekérrel vitték olyan helyre, amit a mentőautó meg tudott közelíteni, majd a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházba szállították.

A férfi több harapás és karmolás okozta sérülést szenvedett a kezén, a jobb lábán és az arcán, állapota stabil.

Hargita megyében idén ez a harmadik eset, hogy emberre támad medve. Erdélyben több medvetámadás is történt az elmúlt hetekben: júliusban medvetámadás ért egy pásztort, de meghalt egy fiatal nő is a Bucsecs-hegységben.

medve
Képünk illusztráció!
Fotó: Anadolu via AFP

Nemrég egy bușteni férfi éppen a kutyáját sétáltatta, amikor egy anyamedvével és két boccsal találkozott az utcán. Az anyaállat majdnem megtámadta a férfit, azonban a kutya ugatása végül elijesztette őket. Nagy volt a rémület a marosvásárhelyi állatkertben is július 4-én, ugyanis egy medve széttépte az állatkert egyik őzét. A hatóságok csapdát állítottak fel a medve elfogására, a vadállatot végül kilőtték.

Júliusban a képviselőház elfogadta a romániai medveállomány kezeléséről szóló, az RMDSZ által kidolgozott törvénytervezetet., miszerint 

újból engedélyezik a 2016-ban betiltott vadászatot a medvék túlszaporodásának kezelésére, és a szaktanulmányok alapján meghatározott éves megelőzési kvótákat vezetnek be.

Hogy mit érdemes tenni/nem tenni medvetámadás esetén, arról itt írtunk korábban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!