Sámánhoz megy feleségül Márta Lujza norvég hercegnő

Vágólapra másolva!
Szombaton tartja esküvőjét Márta Lujza norvég hercegnő - saját magát sámánnak nevező - amerikai vőlegényével, a kapcsolatot övező fenntartások ellenére a norvég királyi család közleményben jelezte, hogy örömmel várják az eseményt.
Vágólapra másolva!

Márta Lujza és Durek Verrett esküvőjét a nyugat-norvégiai Geiranger-fjord - az egyik legszebb norvégiai fjord - azonos nevű festői falucskájában tartják. A királyi család közölte: V. Harald király és hitvese, Szonja királynő, valamint Haakon trónörökös és felesége, Mette-Marit is jelen lesz az esküvőn, illetve az azt megelőző csütörtöki ünnepi rendezvényen a közeli Alesund kikötővárosban.

Az 52 éves Márta Lujza a norvég király legidősebb gyermeke, aki a negyedik a trónöröklési sorban. A 49 éves amerikai Durek Verretthez fűződő kapcsolatát sokan bírálták Norvégiában. 

A férfi magát alternatív gyógyítónak és sámánnak nevezi, de többen sarlatánnak, sőt egyenesen csalónak és összeesküvéselmélet-hívőnek tartják. 

A kaliforniai születésű Verrett ellentmondásos nézetei között említik sajtójelentések például azt az elméletét, hogy a gyerekkori daganatos megbetegedéseket a "boldogtalanság" okozza.

A hercegnő - a szíve választottját övező méltatlankodás hatására - két évvel ezelőtt lemondott a rangjával járó hivatalos kötelezettségekről azzal az indokkal, hogy több időt szeretne fordítani a magánéletére. A király óhajának megfelelően azonban megtartotta hercegnői címét, és házasságkötése után férje is a királyi család tagjává válik.

Márta Lujza maga is régóta különcnek számít a skandináv királyságban, saját magáról azt állítja, hogy látnoki képességei vannak, és kommunikálni tud az angyalokkal.

Az esküvőn nem lesz jelen Marius Borg Höiby, Haakon koronaherceg feleségének 27 éves fia, aki még Mette-Marit egy korábbi házasságából született, mert néhány hete a rendőrség családon belüli erőszak gyanújával vizsgálatot indított ellene.

Jelezte részvételi szándékát ugyanakkor a svéd trónörökös pár, Viktória koronahercegnő és férje, Dániel herceg is, illetve a koronahercegnő fivére, Károly Fülöp királyi herceg és felesége, Zsófia hercegnő is.

Némi feszültséget keltett a norvég királyi családon belül, hogy a Hello! című brit bulvárlap megszerezte az exkluzív jogokat az esküvő tudósítására (a királyi pár ellenzi, hogy exkluzív fotók készüljenek róluk). A Netflix streamingszolgáltató is fantáziát látott a skandináv hercegnő és a színes bőrű, biszexuális amerikai férfi románcában: már be is jelentették, hogy dokumentumfilmet forgatnak a szerelmi történetről. Sajtójelentések szerint a Netflix szerezte meg a televíziós közvetítés kizárólagos jogát az esküvőre.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!