Viking hajókiránduláson halt meg egy turista Norvégiában - videó

Vágólapra másolva!
Felborult és elsüllyedt egy hajó Norvégia partjainál. A hajón hat ember utazott, akik egy viking hajókiránduláson vettek részt, egyikük nem élte túl a balesetet.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai nő meghalt, miután a hajó, amelyen utazott, felborult a viharos tengeren a Feröer-szigetekről Norvégiába tartó expedíció során. A Naddoddur fedélzetén hat ember tartózkodott, amikor kedd este, az út negyedik napján bajba kerültek, és vészjelzést küldtek. Csak öt ember tudott feljutni a felfújható mentőcsónakba, őket helikopterrel mentették ki.

A nő holttestét szerda reggel találták meg nem messze attól a helytől, ahol a hajó elsüllyedt.

A Norvég Tengerimentő Társaság (NSSR) egy videót tett közzé az erős szélről és a viharos tengerről. Azt mondták, hogy a hullámok elérték az 5 méteres magasságot. Bergur Jacobsen, aki a Feröer-szigeteken lévő Naddoddur hajósklub elnöke, elmondta, hogy a 10 méter hosszú hajó korábban is járt már viking hajóutakon Izlandon, Shetlandon és Norvégiában is. 

Ez nem viking hajó, ez egy Feröer-szigeteki halászhajó, motor nélkül, de vitorlákkal.

Hangsúlyozta, hogy nem beszélhet a balesetről, ameddig tart a nyomozás. Az egyik tengerész újságíróknak elmondta, hogy a tursiták szívesen vettek rész viking-kirándulásokon a most elsüllyedt hajóval, bár ő maga soha nem tett volna ilyet. Az utazáson részt vevő négy svájci állampolgár egyike, Andy Fitze két nappal az út után egy térképet tett közzé a közösségi médiában, amelyen a hajó a Shetland-szigetek északkeleti részén látható. Fitze elmondta, hogy a hajóút kezdetén a legénység feröeri tagja, Livar Nysted azt mondta, hogy amikor az ember a vihar közepén van, "csak megpróbálja a legjobbat kihozni a helyzetből"- írja a BBC.

A mentőhajó nehéz időjárási körülmények között kezdte meg a mentést:

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egy turista meghalt Izlandon, amikor beomlott alatta egy gleccser. Arról is írtunk, hogy Korfun egy 18 éves magyar turista lezuhant egy szikláról. A fiú édesapjával indult túrázni egy 4 kilométer hosszú ösvényen a tengerhez, azonban időközben esni kezdett az eső, és veszélyessé vált a visszaút. A fiú megcsúszott, majd lezuhant egy szikláról, az esés következtében eltört a lába és egy nehezen megközelíthető helyre be is szorult. Tragédia történt egy magyar család norvégiai nyaralásán is. Egy gyerek az erős sodrású folyóba esett és a mentőcsapatok csak két órával később tudták kiemelni a vízből.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!