Vágólapra másolva!
A Ferrari Forma-1-es csapata a hétvégén Monzában, hazai pályán versenyez majd. Ennek okán a maranellói alakulat kisebb változtatásokat eszközölt az SF-24-esen, így új külsővel vágnak majd neki az Olasz Nagydíjnak.

A Ferrari a hétvégi Olasz Nagydíjon a karbonszál feltalálása előtt tiszteleg, ugyanis ebből az anyagból készülnek az F1-es versenyautók. Ennek kapcsán a csapat két pilótája, Charles Leclerc és Carlos Sainz új versenyruhát és csapatruhát kapott a monzai futamra, így az overalljuk a jól megszokott piros helyett fekete lesz. A Ferrari aztán szerdán bejelentette azt is, hogy az Olasz Nagydíjra az autók festésén is lesz némi változtatás. Az új külső azonban nem lesz túlságosan drasztikus, ugyanis a fő különbség csupán a motorburkolatokon található rajtszámoknál lesz majd felfedezhető - írja a RacingNews365

A szokásos sárga színnel szegélyezett fehér háttér helyett az SF-24-eken fekete lesz a 16-os és 55-ös rajtszám sárga körvonallal, amik szintén a karbonszálra emlékeztetnek majd. 

Ami a pilóták különleges sisakját illeti, a vörös részek helyét csupasz karbon veszi át, és kizárólag a sárga szín lesz jelen.

ferrari
Megváltozik az Olasz Nagydíjra a Ferrari eleje
Fotó: Ferrari

A Forma-1-es sorozat az augusztus 30. és szeptember 1. között Monzában megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjjal folytatódik.

Tizenöt versenyhétvége után a 295 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 225 pontos Lando Norris és a 192 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 179 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 172, Lewis Hamilton 154, Sergio Pérez pedig 139 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 434 ponttal vezet, 30 ponttal megelőzve a második McLarent és 64-gyel a harmadik Ferrarit.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!