Vörös haja és műszempillái miatt függesztettek fel egy diákot

Vágólapra másolva!
Felfüggesztettek egy diákot, mert műszempillával és vörös hajjal jelent meg az iskolában.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztettek egy 10. osztályos tinédzsert a buckinghamshire-i Milton Keynes-i Oakgrove iskolábban, miután meglátták, hogy vörösre festett hajjal és műszempillákkal jelent meg az intézményben. Már az első óráról hazaküldték és azt mondták neki, hogy változtasson a  külsején, különben nem látogathassa az órákat, ugyanis ez a megjelenés nem felel meg az iskolai előírásnak. 

A lány büntetésként éli meg, hogy eltanácsolják az iskolából, ezért ilyenkor éhségsztrájkba kezd.

 Nem ez volt az első eset, hogy felfüggesztést kapott az órákról. Tavaly a tanév 40 százalékát elszigetelten vagy otthon töltötte hasonló "jogsértések" miatt.

A szülei szerint a tinédzser nem dacolni akar, valójában szívszorító ok áll a divatválasztás mögött. "Összetett mentális, egészségügyi problémái vannak, amelyek közül sok a kinézete köré összpontosul" – nyilatkozta az anyja a MKCitizen lapnak. 

Önbántalmazásként húzza ki a szempilláit, így egyáltalán nincsenek természetes szempillái – nem léteznek.

– folytatta a nő. Az önbecsülése olyan alacsony, hogy utálja természetes hajszínét és nem hajlandó elhagyni a házat, hacsak nem festik vörösre a haját. Azt mondta a lány "inkább meghalna, minthogy vörösre festett haj nélkül lássa valaki." Egy szociális munkás segít a lánynak és próbálja megértetni az iskolával a problémát. A lány állítólag viseli az iskolai egyenruhát, senkit sem zaklat, egy zárkózott, introvertált személyiség – írja a The Sun.

Magyarországon is vezetnek be korlátozásokat az iskolákban. Szeptember 2-tól betiltották az iskolai mobilhasználatot. Magyarország a tizenegyedik európai ország, amely korlátozza az iskolai mobilhasználatot. Itt vannak a részletek az iskolai mobilhasználatról.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!