Szabadon engedhetik a kegyetlen gyilkost, aki megcsonkította áldozatát

Vágólapra másolva!
Több mint 20 éve történt kegyetlen gyilkosság miatt kapott életfogytiglani börtönbüntetést egy férfi. 12 éve van börtönben, ahonnan áthelyezhetik egy nyitottabb intézménye, ahonnan ki is járhat. Az áldozat nővére azt mondja, ha a férfit szabadon engedik, újra gyilkolni fog.
Vágólapra másolva!

A 23 éves lány egy távolsági buszra készült felszállni Leedsben. Legalábbis telefonon ezt mondta az egyik barátjának. Azonban ehelyett végül Martin Bell-lel találkozott, akit ekkor már közel 5 éve ismert. A nő a taxis férfival együtt vonatra szállt és elutazott a North Yorksban lévő Harrogate-be, ahol 

a férfi kalapáccsal brutálisan megverte, majd levágta az egyik lábát.

Ezután hagyta, hogy ismerőse elvérezzen, majd a holttestét elrejtette.

Bellt nem sokkal korábban engedték ki a pszichiátriáról, ahova mentális problémái miatt került. A férfit hat héttel a gyilkosság előtt hagyhatta el a pszichiátriát, ahol megállapították, hogy 

olyan pszichotikus betegsége van, ami hasonló a skizofréniához. 

Mikor a kezelések után kiengedték a férfi azt hallucinálta, Isten azt akarja, hogy ölje meg Gemma Simpsont.

image

Gemma Simspon holttestét csak évekkel később találták meg. Gyilkosa olyan brutálisan megcsonkította a holtestet, hogy húga, Naomi Carrack úgy döntött, elhamvasztatja a testvére maradványait. Simpson hamvait végül egy tűzijátékba tették, majd azt kilőtték. 

A tűzijáték segített, hogy szabad egyen. Minden fán és minden virágon ott van, a család tudta, hogy ez a helyes döntés és Gemma is imádta volna!

- meséli a meggyilkolt nő húga. 

A gyilkosság után Bell évekig nem került a rendőrök látókörébe. Törvénytisztelő életet élt, összekötözött egy nővel az új otthonában, majd gyerekei is születtek. A férfi 14 évig titokban tudta tartani a tettét, ám mikor beszámolt a gyilkosságról párjának, a nő rávette, hogy adja fel magát a rendőrségen. 

A most 55 éves Martin Bell végül bűnösnek vallotta magát emberölésben. A férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Azonban 12 év után felülvizsgálják az ügyet, és elképzelhető, hogy a gyilkos átkerül egy nyitottabb börtönbe.

 Amennyiben áthelyezik, akkor bizonyos időközönként elhagyhatja majd a celláját, börtönön kívül vállalhat munkát, sőt még tanulhat is. 

A feltételes szabadlábra helyezésről szeptemberben fognak dönteni pszichiáterek és pszichológusok, valamint börtöntisztek segítségével. Ezenfelül pedig az áldozat rokonait is újra meghallgatják az ügy kapcsán. 

Naomi Carrack retteg attól, hogy a férfi újra a közösség tagja lehet. 

Képes a legszörnyűbb bűncselekmények elkövetésére is. Ki akarná, hogy egy ilyen emberrel együtt dogozzon? 

- mondta Carrack a Mirrornak

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!