Összeomlott egy forgalmas híd Drezda belvárosában

Vágólapra másolva!
A drezdai Carola-híd nagyobb része szerda este az Elba folyóba omlott. A hídnak az a része érintett, amelyen a villamosvágány és a gyalogjárda egy része volt - közölte reggel a drezdai helyzetközpont szóvivője.
Vágólapra másolva!

A mintegy 100 méter hosszú szakasz, amelyen a villamos közlekedik, hajnali 3 óra körül egyelőre tisztázatlan okokból meglazult - jelentette elsőként a Sächsische című újság. 

Az óváros felőli hídfőn mintegy egy méter hosszan repedés keletkezett. Ezenkívül két 500 méteres távhővezetékben keletkeztek károk

- közölte a drezdai tűzoltóság.

A kiáramló víz teljesen elöntötte a rakpart egy részét. A Carola-hidat és annak teljes környékét lezárták a katasztrófavédelmi szervek - írja a Tagesschau.

A Spiegel szerint a távhőellátás jelenleg az egész városban szünetel. Az omlás során senki sem sérült meg.


A drezdai tűzoltóság arra kéri a lakosságot, hogy kerüljék el a környéket, és ne akadályozzák a mentőszolgálatot - számolt be a Bild.

A Carola-híd Drezda egyik legfontosabb hídja, amelyen villamos, kerékpárosok, gyalogosok és autók közlekednek. Szeptemberben a hídon kialakításra került egy plusz sáv a kerékpárosok számára, így egyel kevesebb lett az autósok számára fenntartott sáv. A jövő évre is terveztek építési munkálatokat. Christian Schmidt, a drezdai közlekedési vállalat szóvivője a BILD-nek elmondta: „A híd hátsó szakaszának felújítását 2025-re tervezték”.

Az idei év legjelentősebb hídomlása Baltimore-ban történt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!